zaterdag 8 september 2007

En nog een wijntje:Italiaanse wijn - Lagrein


Deze druivensoort komt vooral veel voor in de regio's rondom Bolzano, het noorden (Trentino - Alto Adige) van Italië. De druivensoort zorgt er voor dat de wijn veel kleur heeft.
Intens robijnrode wijn, met een intens fruitig en kruidig bouquet. De smaak is droog, vol met geblanceerde taninne en een aanhoudende afdronk.

De druiven van deze wijn groeien op de heuvels met op de achtergrond de Italiaanse Dolomieten, op een hoogte van zo'n 300 meter. De grond is zand. Deze wijn is uitsluitend gemaakt van de Lagrein druivensoort, die er voor zorgt dat de wijn veel kleur heeft.

Alvorens de wijn wordt gebotteld, wordt deze, voor een periode van 12 maanden, gerijpt in eiken vaten. Het rijpingsproces wordt nog een 6-tal maanden op de fles voortgezet in de kelders van het domein.

Pasta carbonara


Ingrediënten:
250 g spaghetti
100 g spekblokjes ( mag gerookt zijn)
zonnebloemolie
3 eieren
peper
gemalen parmesan


Bereidingswijze:
Zet een kookpot op met water om de pasta te koken.
Klop de eieren los, kruid met peper en doe er 2 lepels kaas bij.
Giet de pasta af en hou enkele lepels kookvocht opzij.
Doe 2-3 lepels olie in de pan en bak er de spekblokjes in.
Doe het eimengsel in de pan en ook enkele lepels kookvocht. de pasta die uitgelekt is mag er ook meteen bij. Laat op een zacht vuur de eieren stollen rond de pasta.
Dien op met de rest van de kaas.

Amerikaan komt om bij Base-jump in Zwitserland


Een 35-jarige Amerikaan is vrijdag in Zwitserland om het leven gekomen tijdens een poging om een zogeheten Base-jump te maken met een parachute langs een driehonderd meter hoge rotswand. De parachute van de man werd kort na het inzetten van de sprong door de wind gegrepen, zodat hij tegen de rotswand aan werd gesmeten. Dat heeft de politie van Bern zaterdag laten weten.

Een vrouwelijke reisgenote die eerder dezelfde sprong tot een succesvol einde had gebracht, sloeg alarm bij de autoriteiten. Vorig jaar vielen op deze zelfde plek drie doden en meerdere zwaargewonden bij een Base-jump. De term is een Engelstalige afkorting van de plaatsen waar de beoefenaars van deze sport vanaf springen: Buildings, Antennas, Spans en Earth.

Bron:Trouw