donderdag 13 december 2007

Trentino: wil 'snowboardmekka' In Italië worden


Snowboarders die eens iets anders willen dan Oostenrijk of Frankrijk zijn in het Noord-Italiaanse Trentino aan het juiste adres. De regio heeft in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in funparks en wil het 'snowboardmekka' worden van Italië.

De diverse skigebieden in de regio beschikken over maar liefst tien speciaal voor snowboarders ingerichte funparks met zogenaamde kickers, funboxes, spines, halfpipes en snowboardcross pistes. Maar uiteraard kunnen snowboarders zich ook uitleven op de honderden kilometers downhill piste die de regio telt.

Toegang
Zowel het Skirama Dolomiti Adamello Brenta als het Dolomiti Superski skigebied biedt de wintersporter met één skipas toegang tot vele honderden kilometers piste.

Nieuwe site
Op de nieuwe website www.trentinosnow.it kun je alvast een voorproefje nemen. Met een overzicht van alle speciaal voor snowboarders ingerichte voorzieningen in Trentino is de website het ideale startpunt voor een boardvakantie in de sneeuw. Ondersteund door coole video's, tips voor après ski, webcams en snow reports, mag de website niet ontbreken in de ‘surflist' van de snowboarder.

Places to be
The places to be: Madonna di Campiglio, Marilleva, Passo del Tonale, San Martino di Castrozza, Passo Rolle, Pampeago, Canazei, Passo San Pellegrino, Passo del Brocon en Monte Bondone.



‘Ski & skate' tijdens World Cup schaatsen Baselga
Winters Trentino staat voornamelijk bekend om zijn oneindige skimogelijkheden. De regio in het noorden van Italië beschikt echter ook over de bekendste ijsbaan van Italië: de Ice Rink Piné in Baselga di Piné. Begin februari worden hier de World Cups middellange afstanden gereden, te weten de 1500 meter en ploegenachtervolging voor mannen en vrouwen, de 3 kilometer voor vrouwen en de 5 kilometer voor mannen.

Hoge ligging
De ijsbaan van Baselga di Piné, in schaatsland beter bekend als Baselga, is door haar hoge ligging een van de snelste outdoor ijsbanen van de wereld. De wedstrijden worden gehouden in het weekend van 2 en 3 februari en zijn goed te combineren met een skivakantie in de Italiaanse Alpen.

Bereikbaar
Op ongeveer twee uur rijafstand van Baselga zijn alle skigebieden van Trentino makkelijk per auto te bereiken. De regio beschikt in totaal over 800 kilometer downhill skipiste en is toegankelijk met slechts twee skipassen: die van het Skirama Adamello Brenta en van het Dolomiti Superski skigebied.

IJsbanen
Wie ervoor kiest zelf nog een sprintje te trekken op het ijs, kan voor of na het weekend terecht op een van de acht overdekte ijsbanen of een van de vele onoverdekte ijsbanen die de regio rijk is.



Ontdek de magie van de berghutten
Als de avond valt, gaat in Trentino het avontuur verder in de berghutten.
Per sneeuwscooter, met de zogenaamde ‘ciaspole' (sneeuwschoen) of zelfs met de paardenslee kan de vakantieganger op weg naar de in de sneeuw verscholen berghutten, om vervolgens bij het haardvuur bij te komen van een lange dag op de piste.

Magisch én knus
Het is een magische en andere manier om de avond in te vullen, maar wel bijzonder, knus en à la Trentino. In de bergen staat gastvrijheid voorop en uiteraard speelt de lokale keuken een belangrijke rol. Met verse ingrediënten en een heerlijke Trentino wijn kan men in de berghutten van Trentino genieten ‘Italian style'.

Moe, maar voldaan keert de vakantieganger vervolgens, bij fakkellicht, terug om de avond nader kracht bij te zetten in een van de kroegen of discotheken of om voldaan onder de wol te kruipen.

Aanraders
Enkele aanraders zijn de berghut Ciampé in Val di Fassa, berghut Orso Bruno in Val di Sole, hut Malga Panciana in Marilleva en berghut Boch, die per sneeuwkat te bereiken is vanuit het mondaine Madonna di Campiglio.

Voor meer informatie en/of het boeken van een berghutarrangement inclusief vervoer en diner, kan men het beste terecht bij de lokale toeristenbureaus.



Campagnes veilig skien in Trentino
Met de twee campagnes ‘take care' en ‘snow friend' schenken zowel de regio Trentino als het skigebied Dolomiti Superski bijzondere aandacht aan de veiligheid van de wintersporters dit seizoen.


Beide campagnes benadrukken dat veiligheid boven alles gaat en doelstelling is om de wintersporters voorzichtiger te maken op de pistes. Met het ‘Snow Friend' project wordt skien in Trentino nog veiliger.

Personeel en boswachters gaan de pistes op om groot en klein te wijzen op de ‘tien skigeboden'. Ook is er een reeks skitochten die alleen maar op matige snelheid kunnen worden geskied en waarbij ook niet kan worden ingehaald.


Adviezen en tips
Dolomiti Superski geeft alle skiers en snowboarders bij de aanschaf van een skipas een brochure met adviezen en tips. Deze variëren van voorbereiding tot warming up en voedingsadviezen tot aan de twaalf regels van de Italiaanse Sportfederatie over hoe te handelen bij ongevallen en in noodsituaties.


Bij de skiliften en 50 verkooppunten voor skipassen hangen ook posters met de boodschap ‘Sciare e bello. Si Prudente. Sei responsabile' oftewel skiën is leuk, wees voorzichtig, jij bent verantwoordelijk'. De twee skikampioenen Manuela en Manfred Mölg zetten deze boodschap kracht bij.

Walhalla voor langlaufers
Met één pas - de Super Nordic Skipass - heeft de fervente langlaufer toegang tot meer dan 1000 kilometer langlaufplezier in Trentino en omgeving. De pas is de belangrijkste langlaufpas in Italië en kent zelfs op wereldniveau vrijwel geen gelijken.

Je kunt er mee terecht in vele gebieden zoals (onder meer) Viote- Monte Bondone, Lago di Tesero, Passo Lavazè, Passo San Pellegrino, Passo Campo Magno- Campiglio en nog veel meer. De pas ontsluit het grootste langlaufcircuit in de Alpen en is verkrijgbaar als seizoenkaart of als weekkaart. De toegang voor kinderen tot 10 jaar is gratis. De langlaufloipes zijn van uitstekende kwaliteit en worden continue onderhouden.

Bron:www.tourpress.nl

SalzburgerLand bereidt zich voor op EK 2008


Salzburgerland in Oostenrijk kijkt uit naar het EK voetbal 2008 en zal er alles aan doen om het vooral ook de fans uit Nederland, altijd al trouwe gasten in het gebied, bijzonder naar de zin te maken. Zweden, Griekenland, Rusland en Spanje spelen in Salzburg hun eerste ronde. SalzburgerLand dziet in het EK 2008 een uitgelezen kans zich opnieuw te bewijzen als professioneel organisator. 'Ook deze grootschalige vorm van toerisme zal met de bekende Salzburgse gastvrijheid worden omkleed', aldus de toeristische marketingafdeling.

Overnachtingen
Ten tijde van het EK verwacht het Salzburgerland meer dan 35.000 extra gasten met een gemiddelde verblijfsduur van 4,5 overnachting.

Kennismaking
Een verblijf van een aantal dagen geeft de bezoeker ruimschoots de tijd om het schitterende Alpenlandschap in de vroege zomer te leren kennen. Van de wereldberoemde meren van Salzkammergut tot de Hohe Tauern, het grootste natuurpark van het alpengebied.


Sportparadijs
Voetballiefhebbers zijn vaak ook actieve sporters. In Salzburgerland kunnen zij hun hart ophalen: het aanbod aan buitensportmogelijkheden is groot en biedt keuze voor iedereen. De regio heeft liefst 7200 kilometer aan wandelpaden in alle moeilijkheidsgraden.

Warm onthaal
Ongeveer 550 herbergen zorgen temidden van prachtige bergpanorama's en mooie alpenweiden voor een warm onthaal en een aangename rustpauze onderweg. Ook klimmers en mountainbikers komen hier natuurlijk ruimschoots aan hun trekken.


Wedstrijden en stadion
Het EK-stadion Wals-Siezenheim bevindt zich aan de rand van de stad Salzburg. Het is de thuisbasis van de Red Bulls en telt 30.000 zitplaatsen.


DroomfinaleAlexander Zickler, Championsleague-speler en Euro 2008 ambassadeur voor SalzburgerLand is heel zeker van zijn zaak: 'De feestelijke euforie, zoals we die tijdens het wereldkamioenschap 2006 in Duitsland hebben beleefd is ook voor Oostenrijk mogelijk'. En dat zou zeker het geval zijn, als Alexander Zicklers vurige wens werkelijkheid wordt: 'Mijn droomfinale zou zijn Nederland tegen Oostenrijk', zegt hij.


Wedstrijdprogramma
De wedstrijden die in het EK-stadion in Salzburg worden gespeeld zijn:
10.06.2008: Griekenland - Zweden, 20.45uur
14.06.2008: Griekenland - Rusland, 20.45uur
18.06.2008: Griekenland - Spanje, 20.45uur


Festijn voor voetbalfans
Het voetbalfeest zal op wedstrijddagen in het centrum van Salzburg op grote schermen kunnen worden gevolgd. Het centrum van de stad zal dan van 14 tot 23 uur voor de fans zijn. Er is op de lokatie, vlakbij de plek waar Mozart jarenlang heeft geresideerd, plaats voor ruim 25.000 voetbalfans.

Gastronomie
Natuurlijk zullen de gasten kennis kunnen maken met al het goede van Salzburg, inclusief de verschillende gastronomische en regionale keukens, waaraan de Mozartstad rijk is. Ook zal er een speciale ruimte zijn voor sponsoren en VIP's. Rond het toernooi zal er een gevarieerd programma van evenementen en activiteiten worden aangeboden, waar zowel jong als oud zich in kan vinden.

Bron:www.tourpress.nl