dinsdag 14 augustus 2007

Evenementen in Meran eind Augustus tot eind Oktober



22 Augustus - 23 Sept.
Meraner Muziek weken 22ste Meraner Muziek weken in de suggestieve Jugendstil-atmosfeer van het Meraner Kurhaus. Toporkesten en bekende solisten zorgen voor eersteklas uitvoeringen.


20/21 Oktober
Druivenfeest in Meran.Grote optocht van muziekkapellen, praalwagens en folkloristische groepen door de stad Meran.

Het peleton op de Rettenbachferner.


lopez Garcia wint rit 5 in Ronde van Duitsland
De Spanjaard David Lopez Garcia (Caisse d'Epargne) heeft dinsdag de vijfde etappe in de Ronde van Duitsland (ProTour) op zijn naam geschreven, de koninginnenrit over 157,6 km van Sonthofen naar Sölden met aankomst boven op de Rettenbachferner (2.670 meter) , een col buiten categorie.

Gardameer droogt uit.


Wegens de aanhoudende hitte droogt het Italiaanse Gardameer steeds meer uit. Sinds midden juni is de waterstand 40 centimeter gedaald.Het waterpeil is nog nooit zo laag geweest en elke dag daalt het water nog een centimeter. Dit heeft ernstige gevolgen voor het toerisme. Doordat het waterpeil in de havens eveneens zakt kunnen tredbootjes niet meer aanleggen. Ook de draagvleugelboot die rondvaarten maakt heeft reeds alternatieve oplossingen moeten zoeken om haar passagiers van en naar de boot te brengen.Enkel sterke regenval kan de situatie hier nog redden, maar die is vooralsnog niet in zicht. Als de situatie zich zo verder zet kunnen vanaf 10 augustus geen boten meer op het meer varen, zeggen experten.Een bijkomend probleem is de enorme algengroei vanwege het warme water.Het Gardameer is met zijn 370 vierkante kilometer het grootste meer van Italië.
Bron: ORF