zaterdag 8 december 2007

11 campings in Zuid-Tirol krijgen het keurmerk Ecocamping


In de herfst van 2006 besloten 11 campings een gezamenlijk project op te zetten om aan de Ecocamping-normen te voldoen. Na slechts één jaar intensieve arbeid is dit gelukt. Ecocamping is een Duitse vereniging die zich Europawijd inzet voor milieu- en natuurbescherming en een verbetering van de kwaliteit en veiligheid voor de campinggasten. Hiertoe is een milieumanagementsysteem en een kwaliteitskeurmerk voor campings in heel Europa in het leven geroepen.

Het doel hiervan is de inspanningen van campinghouders op ecologisch gebied zichtbaar te maken. Dat betekent: efficiënt gebruik van water en energie, vermijden van onnodig afvalvorming, gebruik van ecologisch verantwoorde reinigingsmiddelen en een zo gering mogelijke belasting van de bodem en het oppervlaktewater. Kortom, een camping zo in te richten dat een kampeervakantie gepaard gaat met een minimale impact op het milieu. Verder worden mogelijkheden bestudeerd om de verkeersbelasting te verminderen en het gebruik van lokaal geproduceerde producten te stimuleren.

Een camping kan aanspraak maken op het Ecocamping-keurmerk als het zich continu inzet voor een verbetering van de natuur- en milieubescherming, de veiligheid en kwaliteit. Deze inspanningen worden gemeten op basis van EMAS II, een EU-audit die speciaal voor campings is ontwikkeld. Ecocamping is het belangrijkste en bekendste milieukeurmerk voor campings in Europa. Inmiddels zijn 165 campings in Europa met dit keurmerk onderscheiden; 11 daarvan liggen in Zuid-Tirol.

De Noord-Italiaanse provincie Zuid-Tirol staat bekend om zijn ongerepte natuur, glasheldere water en zuivere lucht: zaken die voor kampeerders een belangrijke rol spelen. Ook de campinghouders hechten steeds meer belang aan ecologische en kwaliteitsaspecten: milieubescherming, veiligheid, duurzaamheid en een betere dienstverlening voor de gasten. De volgende campings in Zuid-Tirol hebben het Ecocamping-keurmerk gekregen:


Camping Antholz: www.camping-antholz.com
Camping Moosbauer: www.moosbauer.com
Camping Steiner: www.campingsteiner.com
Camping Bungalows Adler: www.campingadler.com
Waldcamping Naturns: www.waldcamping.com
Camping Residence: www.campingsaegemuehle.com
Camping Passeiertal: www.untersaltaushof.com
Camping Al Plan: www.campingalplan.com
Camping Thöni: www.camping-thoeni.it
Camping Toblacher See: www.toblachersee.com
Camping Olympia: www.camping-olympia.com

Algemene informatie over kamperen in Zuid-Tirol: www.campingsuedtirol.com
Meer informatie over Ecocamping: www.ecocamping.net
Meer informatie over Zuid-Tirol: www.suedtirol.info

Bron:www.tourpress.nl