maandag 1 oktober 2007

Skiën, dineren en winters ballonvaren in Filzmoos


Waar kookt de beste vrouwelijke kok ter wereld? In het Oostenrijkse familieskigebied Filzmoos in Hotel Hubertushof. Waar is het mogelijk om tijdens je wintersportvakantie een adembenemende ballonvaart te maken? Alweer in Filzmoos: de kleinschalige, gemoedelijke winterbestemming blijkt verrassend veelzijdig.


Gelet op de kleinschaligheid van het dorp heeft Filzmoos verrassend veel te bieden. Een hele reeks restaurants wedijvert om de mooiste culinaire prestaties, met als absolute top het restaurant van Hotel Hubertushof, waar Johanna Maier met de pollepel zwaait. Met haar 4 Gault Millau-kookmutsen en 2 Michelin-sterren claimt zij, onbetwist de beste vrouwelijke kok te zijn ter wereld.

Ballonvaren
Een ander gebied waarop Filzmoos wereldfaam geniet is het ballonvaren. Van 12 tot 19 januari 2008 vindt de 29e ‘Grizzly Gaz Hot Air Balloon Week' plaats, met als hoogtepunt voor alle gasten de spectaculaire ‘Balloon Glow' in de avond van zondag 13 januari. Tijdens het hele winterseizoen kunnen avontuurlijk ingestelde wintersporters vanuit Filzmoos adembenemde ballonvaarten maken.


Nieuw in Filzmoos
Filzmoos blijft volop investeren in verbetering van alle voorzieningen. Tijdens het afgelopen sneeuwarme seizoen heeft Filzmoos al bewezen één van de meer sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk te zijn.

bron:TourPRess.nl

Rusten in vrede midden in de Alpen


Swiss Eternity

Dit zijn Zwitserse begrafenisondernemers die een dienstenpakket
aanbieden om de as van een overledene per helikopter uit te strooien over
de Matterhorn,de Aletsch gletcher of een Alpenweide.
Echt iets voor de "die hards" onder de bergliefhebbers!
link:Swiss Eternity