vrijdag 28 september 2007

Herrngeröstel (Heren-gebraad)


Voor 6 personen:

1 middelgrote ui
160 g boter
600 g kalfslapjes
1,5 kg aardappelen
2 laurierbladen
marjolein, zout, peper
een beetje braadjus
peterselie

Bereiding:Snipper de ui en laat ze lichtjes goudgeel braden in 80 g boter. Doe de kalfslapjes erbij en braad ze snel aan. Bak de gekookte, geschilde en gesneden aardappelen in de rest van de boter mooi goudgeel en voeg ze toe aan het vlees. Zorg met laurierbladen, marjolein, zout en peper voor een kruidige toets en meng het geheel goed dooreen. Giet er ten slotte nog wat braadjus overheen, en schik direct op een voorverwarmde schotel. Strooi er nog wat gemalen peterselie overheen. Sla als garnering volstaat.

Obergurgl-Hochgurgl breidt skigebied fors uit


Investering van ruim 25 miljoen in drie nieuwe liften én piste Komend winterseizoen investeert Obergurgl-Hochgurgl (Ötztal, Oostenrijk) 25 miljoen euro in de uitbreiding van het skigebied. Het doel is om de kwaliteit te verbeteren en de wintersporters optimaal van de sneeuw te laten genieten.

Obergurgl-Hochgurgl, één van de hoogte gelegen gebieden van Tirol, opent drie nieuwe gondelliften die passagiers vanuit het dal naar een hoogte van 3.080 meter brengen. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in een nieuwe piste én een bergrestaurant op de top van de Hohe Mut (2670 meter).


Goede naam
Obergurgl-Hochgurgl heeft een naam hoog te houden; Obergurgl is vorig jaar is uitgeroepen tot één van ‘de beste tien wintersportbestemmingen ter wereld'.


Korte wachttijden
De nieuwe, snelle liften - Top Schermerbahn 300 (Hochgurgl), Hohe Mut Bahn Sektion I en II (Obergurgl) - zorgen voor korte wachttijden waardoor de wintersporters nog sneller boven op de pisten staan. Obergurgl-Hochgurgl, waar de pisten pas beginnen boven de boomgrens, geniet van een sneeuwzeker winterseizoen van november tot april.

Meer kilometers
Met de nieuwe afdaling Hohe Mut neemt het aantal pistekilometers toe tot 110 kilometer, waardoor skiërs en snowboarders zelfs in het hoogseizoen weinig last hebben van de drukte.

Ötztal

Obergurgl-Hochgurgl ligt in het Ötztal, het dal onder meer bestaat uit de bekende dorpen Sölden, Langenfeld en Oetz. Door de hoge ligging (1.800 - 3.080 meter) is de wintersportbestemming ook lang buiten het hoofdseizoen sneeuwzeker.

Voorzieningen
Het gebied beschikt over 23 liften met een capaciteit van 37.000 personen. Om de relatief kleine skigebieden Obergurgl én Hochgurgl met elkaar te verbinden, is in 1997/1998 de lift Top-Express Gurgl gebouwd. De 3,6 kilometer lange route verbindt beide regio's in 9 minuten met elkaar.

Internet:
- www.obergurgl.com/
- www.oetztal.com/


bron:TouRPress.nl