maandag 26 november 2007

DJ Ötzi. De koning van de apres ski?


DJ Ötzi timmert al wat jaartjes aan de weg. Waarschijnlijk ken je hem nog wel van Anton aus Tirol .De laatste hit van de geboren Oostenrijker is natuurlijk "Ein Stern" .Maar wie is deze flamobyante man eigenlijk? Ik ben in iedergeval van mening dat hij best de "King of Apres Ski" genoemd mag worden!
DJ Ötzi (Sankt Johann in Tirol, 7 januari 1971) is een Oostenrijkse popartiest, wiens naam eigenlijk Gerhard Friedl luidt. In 1995 werd hij in een karaokebar ontdekt en begon hij een loopbaan als animator. Eerst in Oostenrijk, maar later ook op Majorca in Spanje.

Zijn muzikale doorbraak haalde DJ Ötzi onverwachts in 1999 met het après-ski-lied Anton aus Tirol. Dit werd niet alleen een hit in Oostenrijk, maar ook in Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, België, Luxemburg en Nederland. Het was zo onverwachts dat men in het begin er ook geen clip bij had. In 2001 haalde DJ Ötzi een nummer één hit in Groot-Brittannië, Frankrijk en Australië met het lied: "Hey Baby". Hij was daarme de eerste Oostenrijker, die dit lukte. In 2001 heeft hij ook een song opgenomen met de Nederlandse Hermes House Band.

DJ Ötzi valt op, omdat hij steeds een soort wit gebreid mutsje op heeft. Verder gaat hij vrij modern gekleed behalve bij Tiroler volksliedjes zoals Anton aus Tirol en Gemma Bier trinken. Dan heeft DJ Ötzi ook wel traditionele Oostenrijkse kleding aan als een lederhose.

Bron:wintersport.blog.nl