zondag 16 december 2007

Lotgevallen van Bruno de Beer verfilmd


Het leven van de in 2006 afgeschoten bruine beer Bruno wordt verfilmd. Het dier struinde wekenlang door het Oostenrijkse Tirol en het Zuid-Duitse Beieren, doodde er schapen en zou een gevaar zijn geweest voor mensen.


Hij wist steeds te ontkomen, maar werd uiteindelijk tot ontzetting van velen doodgeschoten. Volgens het Oostenrijkse persbureau APA wordt de film 'De Beer is Los' in de zomer van 2008 gemaakt, onder regie van Xander Schwarzenberger.
Bruno veroorzaakte destijds nog een diplomatieke relletje tussen Italië en Duitsland. De in Italië geboren beer was door de Alpen naar het grensgebied tussen Duitsland en Oostenrijk gelopen en dook daar vaak op in bewoond gebied. De autoriteiten besloten daarom om veiligheidsredenen Bruno dood te laten schieten. Italië was boos en eiste - uiteindelijk tevergeefs - het stoffelijke overschot terug.

Genève lonkt naar Winterspelen 2018


Genève overweegt zich kandidaat te stellen voor de Olympische Winterspelen van 2018. Plaatselijke officials verklaarden vrijdag dat de Zwitserse stad een onderzoekscommissie heeft aangesteld. 'We zijn ideaal gesitueerd in het midden van de Alpen en proberen een Olympische titelstrijd te houden als eerbetuiging aan deze unieke en uitzonderlijke omgeving', verklaarde commissiehoofd Marco Torriani.
Genève moet in 2009 een schets van de plannen overleggen aan het Zwitsers Nationaal Olympisch Comité, dat in eerste instantie sceptisch reageerde op de mogelijke kandidaatstelling van de stad. In 2011 wordt bekendgemaakt waar de Spelen plaatsvinden.

Zwitserland organiseerde de Winterspelen twee keer eerder. Zowel in 1928 als 1948 was Sankt Moritz het decor van de Spelen.

De eerstvolgende Winterspelen worden in 2010 gehouden in het Canadese Vancouver. Vier jaar later is het Russische Sochi aan de beurt.

Win je eigen skipiste op Donna


Skiën vindt zowat iedereen geweldig, maar overvolle pistes waarbij je moet oppassen dat je tegen niemand aan skiet of dat je niet door iemand anders omvergereden wordt, daar heeft iedereen een hekel aan.
Donna zorgt voor de ideale oplossing: je eigen skipiste! In de paasvakantie gaan we in de Franse Alpen op skivakantie met 60 luisteraars en een aantal Donna-medewerkers, en speciaal voor die bende wordt in "La Joue du Loup" een stuk skipiste gereserveerd.


Voor de luisteraars een unieke kans om te gaan skiën in de best mogelijke omstandigheden én om kennis te maken met de Donna-medewerkers. Al wat ze daarvoor moeten doen, is tussen 17 en 21 december goed naar Donna luisteren en meespelen met de wedstrijd "Win je eigen skipiste".

In elk programma tussen 6 en 19u krijgen de luisteraars een kans om een skivakantie te winnen. Daarvoor moet je 10 punten bijeensprokkelen door maximaal 3 vragen te kiezen. Er zijn blauwepistevragen (3 punten waard), rodepistevragen (4 punten) en zwartepistevragen (5 punten).

Bron:www.zangtalent.be