maandag 20 augustus 2007

Val Gardena koningin van de Italiaanse Alpen.


Val Gardena koningin van de Italiaanse Alpen.

Val Gardena werd bekroond door het"Osservatorio della Montagna"
tot koningin van de Italiaanse Alpen.

De telefonische enquête werd gehouden van 15 juli tot 5 augustus 2007
En is geleid door "Trademark" in opdracht van het "Italiaanse toeristen waarnemingscentrum van de bergen"
Het definitieve resultaat bevestigde Zuid-Tirol als seizoengebonden leider.
Uit dit onderzoek blijkt het Val Gardena en Val Badia de "koninginnen van de Italiaanse Alpen" te zijn.
Vier punten maken van het Val Gardena voor de vele toeristen de beste bestemming voor hun zomervakanties.
Eerste punt: onder de gehele waarborg van het absolute en bijna maniacale schoonmaken en de vele wellnesscentra in de hotels.
Andere twee belangrijke punten waren de typische gastronomie en de gastvrijheid tot in de details.
Dit zijn de punten dat samen met een rijke aanbieding van initiatieven,het Val Gardena aantrekkelijker dan andere concurrerende bestemmingen maakt.

Bron:Trademark

‘Bauerngröstl’


‘Bauerngröstl’
Kook de aardappelen in de schil, pel ze als ze nog heet zijn, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui. Snijd het gekookte rundvlees in dunne plakken en doe ze in de pan. Roer alles goed door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe majoraan, het halve laurierblad en de aardappelen erbij. Bak alles vlug bruin en voeg de boter toe. Giet er een beetje vleesbouillon over, roer alles goed door elkaar en serveer het gerecht.

Ingrediënten:
400 g gekookt rundvlees
300 g vastkokende aardappelen
1 gesnipperde ui
2 el olie
200 ml vleesbouillon
1/2 laurierblad
1/2 tl majoraan
zout, peper
40 g boter
peterselie

Nieuwe koudeput boven de Alpen


De Alpen hebben weer een uiterst natte week voor de boeg, met opnieuw sneeuwkansen voor het westen. Het past in het patroon van deze zomer waarin warme periodes worden afgewisseld met korte maar felle herfstprikken.
Een hoogtelaag dat nu nog boven Engeland ligt trekt de komende dagen naar Midden-Europa. Het zorgt voor regenval in grote delen van Europa, en vooral de Alpen vallen weer goed in de prijzen. Doordat het lagedrukgebied nauwelijks vooruit te branden is kan er tot en met donderdag op sommige plaatsen weer meer dan 100mm omlaag komen.
De Zwitserse en Franse Alpen krijgen langzaam koelere lucht aangevoerd waardoor de regen op grotere hoogte overgaat in sneeuw. Aanvankelijk is dat niet beneden 3000m maar geleidelijk zou de sneeuwgrens moeten dalen tot iets boven 2000m, in de nachtelijke uren mogelijk zelfs nog wat lager.
Voor zover nu te beoordelen hebben het zuiden van Zwitserland (Wallis) en de Franse Alpen de grootste kans op een pak sneeuw. In Oostenrijk en Italië vallen ook grote hoeveelheden neerslag maar doordat de lucht wat warmer is zal dit meest in de vorm van regen zijn.
Hou de webcams de komende dagen in de gaten!

bron:wintersport.blog.nl

Naaktprotest op smeltende gletsjer



Bijna 600 mensen hebben naakt een smeltende gletsjer in de Alpen beklommen als waarschuwing tegen de klimaatverandering. Bekijk de spectaculaire foto's! hier


Spencer Tunick
Greenpeace had de wereldberoemde naaktfotograaf Spencer Tunick toestemming gegeven voor de actie. Hij maakte foto's van de naakte mensen aan de voet van de Aletsch gletsjer, die op de Unesco-lijst van werelderfgoederen staat.

Kwetsbaar
Volgens Greenpeace en de fotograaf is het menselijk lichaam even kwetsbaar als een smeltende gletsjer. De Aletsch krimpt jaarlijks met honderd meter. Greenpeace gaat van de mooiste foto's billboards maken voor een grootschalige klimaatcampagne.

Vriespunt
De temperatuur tijdens de fotosessie lag iets boven het vriespunt, maar Tunick zegt dat zijn modellen dit ervoor over hadden. Hij is wereldberoemd door zijn reeks foto's met naakte mensen. Eerder maakte hij soortgelijke foto's in onder meer New York, Amsterdam en Mexico-Stad.

Bron:RTL Nieuws.nl