maandag 20 augustus 2007

Nieuwe koudeput boven de Alpen


De Alpen hebben weer een uiterst natte week voor de boeg, met opnieuw sneeuwkansen voor het westen. Het past in het patroon van deze zomer waarin warme periodes worden afgewisseld met korte maar felle herfstprikken.
Een hoogtelaag dat nu nog boven Engeland ligt trekt de komende dagen naar Midden-Europa. Het zorgt voor regenval in grote delen van Europa, en vooral de Alpen vallen weer goed in de prijzen. Doordat het lagedrukgebied nauwelijks vooruit te branden is kan er tot en met donderdag op sommige plaatsen weer meer dan 100mm omlaag komen.
De Zwitserse en Franse Alpen krijgen langzaam koelere lucht aangevoerd waardoor de regen op grotere hoogte overgaat in sneeuw. Aanvankelijk is dat niet beneden 3000m maar geleidelijk zou de sneeuwgrens moeten dalen tot iets boven 2000m, in de nachtelijke uren mogelijk zelfs nog wat lager.
Voor zover nu te beoordelen hebben het zuiden van Zwitserland (Wallis) en de Franse Alpen de grootste kans op een pak sneeuw. In Oostenrijk en Italië vallen ook grote hoeveelheden neerslag maar doordat de lucht wat warmer is zal dit meest in de vorm van regen zijn.
Hou de webcams de komende dagen in de gaten!

bron:wintersport.blog.nl

Geen opmerkingen: