dinsdag 18 december 2007

Politie verwacht geen zware problemen op Europese wegen


Tijdens de kerstvakantie neemt de verkeersdrukte op de Europese wegen ongetwijfeld toe. Toch worden er geen monsterfiles verwacht, zeggen automobilistenverenigingen VAB en Touring.

Vrijdag 21 december

Het kerstweekend wordt volgens Touring het drukste weekend, met het weer als onbekende factor. "In geval van sneeuw of ijzel kan het verkeer volledig in de knoop geraken en bij momenten zelfs onmogelijk zijn", luidt het in een persbericht. Vrijdag 21 december wordt in Duitsland de enige zwarte dag.


VAB geeft ook meer informatie over mogelijke buitenlandse knelpunten. In Duitsland bevinden die zich vooral in het zuiden van het land, rond Nürnberg, München en aan de grensovergangen met Zwitserland en Oostenrijk. In Frankrijk voornamelijk rond Parijs en in de Alpen.

De mogelijke knelpunten voor Oostenrijk zijn te vinden in de deelstaten Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland en op de A10 Tauern Autobahn Salzburg-Villach aan de Tauern- en Katchbergtunnel.

Voor Zwitserland bevinden ze zich vooral in Wallis en aan de Gotthardtunnel richting Italië.

De automobilistenverenigingen benadrukken dat winterbanden in Duitsland verplicht zijn voor alle weggebruikers en dat sneeuwkettingen een onmisbaar attribuut zijn voor wie met wintersportvakantie gaat.

Bron:De Morgen