dinsdag 22 april 2008

Aston Martin James Bond op bodem Gardameer


Een peperdure Aston Martin DBS die op weg was naar de set van de nieuwste James Bond-film 'Quantum of Solace' is in het Italiaanse Gardameer beland. De wagen liep zware schade op.

De bestuurder van de Bond-wagen verloor rond halfzeven 's ochtends de controle over het stuur tijdens een zware regenbui. De auto schoot van de weg en belandde in het water. De bestuurder diende met lichte verwondingen in het ziekenhuis te worden opgenomen.

De Aston Martin werd zwaar beschadigd uit het water getakeld.

Op YouTube staan beelden van het autopark op de filmset aan het Gardameer:

Vier meter sneeuw op Tiroler weg na lawine


In de Oostenrijkse deelstaat Tirol is door een lawine dinsdagochtend een belangrijke weg over een lengte van honderd meter bedekt met een dikke laag sneeuw. De bewuste weg, de Venterstraße, ligt even buiten de populaire wintersportbestemming Sölden. Volgens de burgemeester van Sölden lag er na de lawine een laag van drie à vier meter sneeuw op de weg.
Politie en hulpverleners begonnen direct een zoektocht, maar vonden onder de sneeuw geen mensen of voertuigen.
In Oostenrijk doen zich jaarlijks tientallen sneeuwlawines voor. Vooral in de lente, zodra sneeuw en ijs beginnen te ontdooien, is de kans op lawines groot.

Ischgl eind juni eventjes Monaco in de Alpen


Op 28 en 29 juni strijden professionele kart teams om de Ischgl Cart Trophy 2008. Net als tijdens de Grand Prix in Monaco, verandert het dorpscentrum van de Oostenrijkse skibestemming in een racecircuit.

Tijdens het internationale auto-sportevenement racen 32 teams, met een snelheid van gemiddeld 80 à 90 km/u, over het 600 meter lange parcours door de binnenstraten. Na de trainings- en kwalificatieronden op zaterdag, vindt 's zondags de finale - bestaande uit 18 teams - plaats.

Lifestyle
Ischgl staat vooral bekend als lifestyle wintersportbestemming. Met de Ischgl Cart Trophy timmert Ischgl aan de weg om dit trendy imago ook in de zomer neerzetten. Dit jaar valt voor de tweede keer het startschot van de Ischgl Cart Trophy.

Daarnaast wordt tevens de start van het zomerseizoen ingeluid. Een ander evenement komende zomer is de "Ischgl Ironbike" op 2 augustus: een internationale moutainbike wedstrijd. Vorig jaar was Bart Brentjens één van de deelnemers.

Internet: http://www.ischgl.com/

Bron:TouRPress.nl