dinsdag 19 februari 2008

Tirol: vakantieparadijs voor rolstoelgebruikers


Tirol is een vakantieparadijs voor rolstoelgebruikers. Dit blijkt uit een mystery-onderzoek van Tirol Tourist Board, dat vier prominente rolstoelgebruikers op pad stuurde om de faciliteiten in de Oostenrijke provincie te testen.


Conclusie van het onderzoek: een actieve rolstoelvakantie in Tirol is niet of nauwelijks aan grenzen gebonden. Hiking- en handbike-routes, paragliden, parachute springen, raften en duiken: het Tiroler zomerprogramma voor rolstoelgebruikers is gevarieerd, spannend en bovenal onconventioneel.

Website
Alle informatie over het activiteitenaanbod én de hotels met speciale voorzieningen voor gehandicapten zijn vanaf nu te vinden op de vernieuwde website http://www.ohnehandicap.tirol.at/.

Doordacht
Dankzij een goed doordachte infrastructuur kunnen rolstoelgebruikers in Tirol optimaal gebruik maken van het sportieve activiteiten- en vrijetijdsaanbod. Niets staan het maken van bijvoorbeeld een tandemvlucht in het Zillertal of een duikexpeditie in de Achensee in de weg. Ook de verschillende avonturenparken in de bergen zijn voor rolstoelgebruikers prima toegankelijk.

Speciale hotels
Tirol telt bovendien een groot aantal speciale hotels voor gebruikers van een rolstoel. Die stellen alles in het werk om deze groep gasten een onbezorgde vakantie zonder onnodige hordes te bezorgen. Dat betekent, dat de voorzieningen en faciliteiten in de accommodaties volledig zijn aangepast en continu verder worden verbeterd.

Voorbeelden
Voorbeelden zijn Hotel Weissseespitze in het Kaunertal, Hotel Glockenhof aan de Walchsee, designhotel Aqua Dome in Längenfeld en Hotel Innsbruck in het historische centrum van de Tiroler hoofdstad.

Aanbod
Rolstoelgebruikers vinden alles over het aanbod in Tirol op de vernieuwde website. Van hotelinformatie en het aanbod van diverse skigebieden tot speciale wandel- en hikeroutes en de mogelijkheden voor het uitoefenen van extreme sporten. Tevens vindt de gehandicapte vakantieganger op de site praktische en culturele informatie over Innsbruck en het gebruik van het openbaar vervoer en de liften in Tirol.

Internet: www.ohnehandicap.tirol.at

Bron:TouRPress.nl