zondag 6 januari 2008

Bijna tien doden door lawines in Oostenrijk


WENEN (ANP) - Een Italiaanse skiër is zondag in de Oostenrijkse Alpen om het leven gekomen als gevolg van een lawine. Daarmee zijn in een week tijd negen mensen in de Oostenrijkse Alpen omgekomen door de lawines.

Eerder op zondag werd bekengemaakt dat in de deelstaat Salzburg en in de deelstaat Tirol de lichamen zijn geborgen van twee andere slachtoffers van lawines, een Oostenrijker en een Duitser.
Zaterdag werden in het westen van het land, in Vorarlberg, twee bedolven Oostenrijkers gevonden. Beiden hadden de lawine niet overleefd. Afgelopen week verloren in het land al vier skiërs op dezelfde wijze het leven.
De vele lawines ontstaan door hogere temperaturen en harde warme wind (Föhn). De kans op sneeuwlawines blijft voorlopig groot.

bron: De Stentor

Deel Franse Alpen zonder stroom


PARIJS/GENOBLE - Hevige sneeuwval heeft zondag in delen van het Franse Alpendepartement Savoie tot stroomonderbrekingen geleid. Naar schatting driezuidend huishoudens moesten het het grootste deel van zondag zonder elektriciteit stellen. De stroom viel onder meer uit in de Maurienne Vallei. Enkele skigebieden zoals die van Lanslebourg en Bonneval hebben ook te kampen gehad met stroomuitval berichtte de Franse radiozender France Info.

bron:www.telegraaf.nl