dinsdag 15 april 2008

Groenste hotel ligt in Tirol


Naturhotel Waldklause in Langenfeld (Tirol) is door een Duits toptijdschrift tot het beste ecologische hotel van Europa gekozen.

Aan de omgeving hebben de eigenaren van Waldklause geen zweetdruppels hoeven te verspillen: midden bossen en bergen. Waldklause is warm en natuurvriendelijk ingericht. Het hele hotel is opgebouwd uit hout, steen en glas. Wellnessbehandelingen zijn gebaseerd op kruidenmengsels. En iedere kamer heeft zijn eigen waterbron. Een gewone tweepersoonskamer heb je vanaf 102 euro, een suite met daktuin vanaf 145 euro.

Bron:HLN

Zwitserse beer doodgeschoten


Zwitserland kan weer rustig naar bed. De langdurige jacht op de beer die sinds 2005 in de omgeving van Graubünden is gesignaleerd is ten einde. De mannetjesbeer is maandagavond door een jager doodgeschoten. Dat maakte de Zwitserse vereniging van jachtopzieners bekend.

In 2005 was de beer wereldnieuws. Voor het eerst sinds honderd jaar bleek een wilde beer in de Zwitserse bossen te leven. Boeren wilden dat het dier zo snel mogelijk gedood zou worden omdat hun vee niet langer de wei in kon uit angst om opgevreten te worden. De jonge beer hield zichzelf in het leven door onder meer kalveren te eten.

De voorbije maanden trok de beer meer richting de bewoonde wereld op zoek naar voedsel. Het dier was gaandeweg ook minder schuw geworden voor mensen. Om aanvallen op mensen te voorkomen besloot het gilde van jachtopzieners samen met het regiobestuur Graubünden jagers groen licht te geven om de beer te doden.

Het Wereldnatuurfonds reageerde met afschuw op het besluit. “Elke beer die in de Alpen wordt gedood vergroot het risico dat de beer voor de tweede maal zal uitsterven.”