vrijdag 2 november 2007

Vorarlberg en Tirol blij met lijndienst InterSky


Tirol en Vorarlberg, de twee meest westelijke regio's van Oostenrijk, zijn erg blij met de nieuwe dienst, die luchtvaartmaaschappij InterSky uit Bregenz vanaf 1 december opent tussen het zuid-Duitse Friedrichshafen en Rotterdam. 'Het is een zeer welkome nieuwe verbinding voor onze gasten', zeggen ze.

De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij voert de wintervakantiedienst tussen Rotterdam en Friedrichshafen aan de Bodensee op elke zaterdag uit, van 1 december 2007 tot 29 maart 2008, vertelt woordvoerder Bettina Spreitzhofer tijdens de winterworkshop in Amsterdam van het Oostenrijks Toeristenburo. Tickets kosten vanaf € 59,99 all in voor een enkele reis. Ski-uitrusting kan tegen extra vergoeding mee, of men huurt ter plaatse.

Charters
Naast de wekelijkse retourvlucht, waarop door iedereen vrij kan worden geboekt, voert InterSky ook chartervluchten uit voor een Nederlandse touroperator op Oostenrijk. Twee charters zijn inmiddels vastgelegd en volgeboekt, met Kerst en voor de Crocusvakantie. 'Maar er is vanzelfsprekend alle ruimte voor meer', bevestigt de maatschappij.

Wintertoeristen
De nieuwe route is vooral bestemd voor wintersporttoeristen, die op een comfortabele manier van en naar hun Oostenrijkse bestemming reizen. 'Steeds meer mensen geven, om uiteenlopende redenen, de voorkeur aan het vliegtuig. Er is steeds meer vraag naar deze vorm van vervoer, zo merken we', zegt ook Marianne Hinterndorfer, sales en pr manager van Vorarlberg Tourimus.


Woordvoerders Bettina Spreitzhofer (InterSky, links ) en Marianne Hinterndorfer (Vorarlberg) tijdens de winterworkshop in Amsterdam van het Oostenrijks Toeristenburo.

Belangrijke gasten
Voor haar is de nieuwe dienst zelfs het belangrijkste item dat ze voor de workshop in de aanbieding heeft. 'Nederlanders zijn, na de Duitsers en de Zwitsers, onze belangrijkste buitenlandse gasten we willen het ze graag zo goed mogelijk naar de zin maken'.

Opmars
De lokale luchthaven van Friedrichshafen heeft de laatste jaren een sterke opmars doorgemaakt en wordt van steeds meer betekenis voor de aangenzende Oostenrijkse regio's. Passagiers naar de skigebieden worden vanaf het vliegveld per speciale shuttle of hotelbus snel en comfortabel naar hun bestemming gebracht, meestal betrekkelijk korte ritjes, Vorarlberg bijvoorbeeld is slechts 40 kilometer.

Tirol
Naar Tirol is het wat verder, maar ook nog best te doen, meent Holger Gassler van Tirol Marketing Service. Ook hij constateert een groeiende belangstelling voor het vliegtuig.

Trend
Weliswaar komt van de internationale gasten nog steeds 85 procent met eigen vervoer. 'Maar nu al komt tien procent van de toeristen met het vliegtuig, twee keer zoveel als met de trein, en dat markeert een trend. Daarom kan het eigenlijk in de toekomst niet bij weekendvluchten alleen blijven', verwacht Gassler.

Vijftig passagiers
Op de route naar Friedrichshafen wordt gevlogen met Dash 8 Q300 turboprops met plaats voor vijftig passagiers. Die kunnen na aankomst op het vliegveld vanzelfsprekend ook Duitsland en Zwitserland bereizen. InterSky weet nog niet of er in de toekomst wellicht ook ruimte is voor een zomerdienst. Voor Rotterdam werd onder meer gekozen, omdat er daar gemakkelijk én goedkoop kan worden geparkeerd. 'Dat stellen jullie hier toch op prijs?', aldus Bettina Spreitzhofer.

Bron:TouRPress.nl

Veel nieuwe skiliften in Tirol


Afgelopen zomer en herfst zijn in Tirol nieuwe skiliften als paddenstoelen uit de grond geschoten. In de Oostenrijkse provincie die verreweg de meeste Nederlanders aantrekt, zijn tientallen miljoenen euro's geïnvesteerd in nieuwe liften op de gletsjer van het Pitztal, in Mayrhofen, in de Skiwelt Wilder Kaiser en in Serfaus-Fiss-Ladis. Sölden heeft een compleet nieuwe kunstsneeuwinstallatie.
Meer info:wintersporters.nl