maandag 16 juni 2008

Nieuwe wandelroutes maken ‘De Adelaarweg’ in Tirol af


De lama als ‘pakezel’ op ‘de Adelaarweg’

Met de toevoeging van de nieuwe regionale routes in Paznaun, Kaunertal, Pitztal, Ötztal, Stubaital, Zillertal en Tannheimer Tal, bereikt ‘de Adelaarweg’ een nieuw hoogtepunt. Komende maand is de 1.480 kilometer lange wandelroute helemaal gereed. Het volledige traject heeft nu 126 etappes.
De wandelaar kan de regionale routes ‘los’ lopen, maar kan de route ook uitstekend combineren met etappes van de hoofdroute (St. Johann in Tirol - St. Anton am Arlberg). De verschillende trajecten leiden door een afwisselend Tirools berglandschap en zijn een uitdaging voor iedere wandelaar. In de keuze van de lengte en moeilijkheidsgraad is de ‘hiker’ immers vrij.

De attracties langs de route zijn ook onlosmakelijk verbonden met het internationaal bekende bergavontuur. Nieuw dit jaar is het ‘Adelaarsnest’. Een platform op de Gschöllkpf (2.000 m) dat een weids uitzicht biedt over het Rofangebergte (etappe 7). De “Airrofan” laat je de wereld zien door de ogen van een Adelaar. Met de 4-persoons deltavlieger scheer je, met een gemiddelde snelheid van 80 km/h, over de toppen van de bomen. In de herfst opent in het “Innsbrucker Alpenzoo” (etappe 12) het Adelaarsverblijf. Een leuk dagje uit voor gezinnen met kinderen.

Wandelhotels
Langs de Adelaarweg in Tirol zijn wandelhotels geïntroduceerd. Voor het transport van bagage van hotel naar hotel wordt gezorgd. Wie verblijft in een berghut in Osttirol kan gebruik maken van de lama als pakezel. Zij dragen de bagage. Ook kunnen geambieerde wandellaars zegels sparen, als bewijs dat het parcours daadwerkelijk is volbracht. Bij 5, 15 of 25 zegels ontvangt de deelnemer een bronzen, zilveren of gouden speldje met daarnaast een officieel adelaarsdocument.