zondag 11 november 2007

Alpbachtal schenkt 'ladies' bubbels in de skilift


Dames kunnen zich eind februari en begin maart 2008 in het Oostenrijkse Alpbachtal verheugen op 'champagne' in de skilift. Deze luxe VIP-behandeling maakt deel uit van een 4-daags ski- en verwenarrangement voor vriendinnen.
De Tiroolse wintersportbestemming biedt hen van 23 t/m 26 februari 2008 en van 26 februari t/m 2 maart 2008 de exclusieve gelegenheid eens lekker onder elkaar te zijn. En dat onder het genot van bubbels in de gondel en "glühwein" in de sneeuw.


Vriendinnenvakantie
Steeds vaker laten vrouwen huis en haard achter zich om er een paar dagen met vriendinnen op uit te trekken. Een korte skivakantie behoort in de winter tot de favorieten.

Trend
Alpbachtal herkent deze trend en lanceert het "Best Friends"-arrangement voor dames. Dit omvat drie overnachtingen in een hotel op basis van halfpension, een 3-daagse liftpas, 'champagne' in de skilift, inclusief twee voordeelvouchers ter waarde van €10,- voor een beautybehandeling en voor 3 dagen skihuur. Kosten: vanaf € 253,- per persoon.


Beste kleine skigebied Europa
Het sneeuwzekere skigebied van Alpbachtal is intiem en overzichtelijk. Het telt 52 km skipistes in alle moeilijkheidsgraden en 21 moderne liften (3 gondelbanen, 5 stoeltjes- en 13 sleepliften).

Ook buiten de klassieke skipistes biedt Alpbachtal volop mogelijkheden: 9 rodelbanen, een overdekte ijsarena, 100 km langlaufloipes en meer dan 140 km sneeuw­wandel­wegen. In Reith im Alpbachtal liggen bovendien 3 joggingpaden, die in de winter sneeuwvrij worden gehouden.


Geen autobaanvignet
Alpbachtal ligt tussen Kufstein en Innsbruck en is goed bereikbaar met de trein, het vliegtuig (luchthavens Innsbruck, Salzburg of München) en met de auto. Extra voordeel: de automobiliste hoeft geen Oostenrijks autobaanvignet te kopen om de bestemming te bereiken.

bron:TouRPress.nl

ANWB:Veel sneeuw in de Alpenlanden


Komende dagen verwachten de weerdiensten slecht weer en veel sneeuw, vooral in Zuid Duitsland en het noordelijk Alpengebied in Oostenrijk en Zwitserland. Ook zondag blijft het slecht. Op sommige plaatsen kan zelfs meer dan een meter sneeuw gaan vallen. In de Ardennen en ook in het Sauerland valt wat sneeuw.

In Oostenrijk houdt de sneeuw tot zeker dinsdag aan. De sneeuw valt van het Bregenzer Wald in het westen tot het Salzkammergut.

In Zwitserland lijkt het zondag iets beter te worden, echter vanaf maandag vallen er opnieuw sneeuwbuien. De kans dat u sneeuwkettingen nodig heeft is groot, zeker als u de snelwegen verlaat. In Zwitserland is route door de St.Gotthardtunnel (A2) sneeuwvrij.

In het zuiden van Duitsland is er veel sneeuw gevallen. Vooral in Beieren heeft het verkeer daar hinder van, ook op de autobahnen.

Bron:www.anwb.nl

De ijsgrotten van Werfen


Wetenschapelijke achtergrond

Eisriesenwelt is een labyrint van grotten met een totale lengte van meer dan 40 km. Zoals bij alle grotten is dit ontstaan in een zeer lange tijdspanne. De eerste barsten en de spleten in het kalksteen leken tijdens de verhoging van de bergen ong. 100 miljoen jaar geleden en over een periode van duizenden jaren werd het verder ontwikkeld en uitgebreid als resultaat van chemische reacties en watererosie. De grotten in de alpen ontwikkelen zich nog steeds verder, hoewel in vele gevallen het proces stilvalt omdat de opwarming van de aarde hun ontwikkeling heeft beperkt.

Ijs in de grotten:

Er zijn diverse manieren waarop het grotijs zich kan vormen. Eisriesenwelt is een dynamische grot, betekenend dat de gangen en de spleten lagere liggende ingangen met hogere openingen verbinden die het vandaar mogelijk maken voor luchtstromingen door te geven - gelijkaardig aan het effect in een schoorsteen. Afhangend van de buitentemperatuur, is het warmer of koeler binnen de berg en dit veroorzaakt dat de lucht stijgt of daalt in de grotten. In de winter, wanneer de lucht binnen de berg warmer is dan buiten, stroomt koude buitenlucht in de grotten,deze koude lucht daalt tot diep onderaan in de grotten en doet de temperatuur zakken tot onder het vriespunt. In de lente sijpelt het smeltwater door de barsten in de rots en wanneer het de koudere lagere gebieden van de grotten bereikt bevriest het en worden langzaam de prachtige ijsvormingen zichtbaar binnen de grotten.

bron:www.eisriesenwelt.at

Doden door winterweer in Oostenrijk


In Oostenrijk zijn zeker twee mensen bij verkeersongelukken omgekomen door het plotseling ingevallen winterweer. In het kanton Stiermarken botsten gisteren drie auto's op elkaar op een spekgladde weg. Een 17-jarige jongen kwam om.

Afgelopen nacht werd een vrouw in de regio Salzburg overreden door een auto. De bestuurder zag haar door de zware sneeuwval over het hoofd.

In het Alpengebied in Oostenrijk en Duitsland viel gisteren ongeveer een meter sneeuw. Op veel plaatsen wordt gewaarschuwd voor lawines en skipistes zijn gesloten. Het winterweer houdt waarschijnlijk nog de hele week aan.

Bron:www.telegraaf.nl