woensdag 27 februari 2008

'Niesvrije' vakantie bij de Rode Haan-boeren van Zuid-Tirol


Een open raam voor frisse lucht is bij ons in het voorjaar voor veel mensen met een allergie voor pollen een probleem. Niet in Zuid-Tirol, in het noorden van Italië, waar verschillende vakantieboerderijen te vinden zijn die gespecialiseerd zijn in vakanties voor diegenen die frisse lucht het meeste nodig hebben.

Boerderijen moeten aan nogal wat eisen voldoen, voordat ze kunnen worden aangemerkt als allergievriendelijk. Een aantal van die speciale boerderijen vind jein twee speciale valleien in Zuid-Tirol, waar vanwege de geografische ligging geen pollen aanwezig zijn, zelfs niet in het voorjaar.

Allergievriendelijk

Ook het interieur van de boerderijen voldoet aan de behoefte van mensen met een allergie: alles is van allergievriendelijk materiaal en er wordt, naast allerlei andere maatregelen, gebruik gemaakt van allergievriendelijk bedlinnen en handdoeken. Natuurlijk is het verboden te roken in de gemeenschappelijke ruimten. En het drinkwater wordt op de boerderij speciaal gezuiverd.

Perfect
Dit alles maakt, in combinatie met de bergen, de heidevelden vol bloeiende voorjaarsbloemen, de vriendelijke atmosfeer en de heerlijke zelfgemaakte boerderijproducten zoals jam, kaas, yoghurt, vers brood en honing, de vakantie perfect.

Geen kriebelneus
En het allergrootste voordeel is natuurlijk, dat men niet meer steeds hoeft te niezen en geen traanogen en kriebelneus meer heeft tijdens de voorjaarsvakantie op de boerderij.

Roter Hahn

Roter Hahn is de naam van de organisatie in Zuid-Tirol, waarbij 1200 authentieke boerderijen zijn aangesloten. Met hun producten "Vakantie op de boerderij, boerderij bars en kwaliteitsproducten op de boerderij", spelen de boeren uit Zuid-Tirol in op de huidige trends in het toerisme.

bron:TouRPress.nl

Geen opmerkingen: