dinsdag 13 november 2007

"Vakantie paus kostte 1 miljoen euro"


Een oude Italiaanse priester is gechoqueerd door de hoge kostprijs van de jongste zomervakantie van paus Benedictus XVI in de Dolomieten

De priester spreekt in een open brief van een 'kasten privilege' dat ver staat van de evangelische armoede van Jezus.

Het standpunt van Armando Trevisio, verbonden aan de parochie van Carpenedo, nabij Venetië, die gekend is voor zijn engagement voor de armen, verscheen zondag in de linkse krant L'Unita en werd inmiddels overgenomen door andere Italiaanse media.

"Beste paus, dit gaat niet", schreef de priester. "Als je in de spiegel kijkt, moet je gezicht dat van Christus op Aarde zijn. Hoe kan je tijdens een dergelijke vakantie lijken op Jezus, mijn meester zoals die van jou, die zelfs geen steen had om zijn hoofd op te rusten". "Te veel van je zonen gaan niet op vakantie terwijl jij je een vakantie van twee miljard kan permitteren", voegt de priester eraan toe, die, zoals vele Italianen, in lires rekenen als het om omvangrijke bedragen gaat.

De vakantiekosten van de paus in Lorenzago di Cadore van 9 tot 27 juli zouden opgelopen zijn tot 1 miljoen euro om de plaats aan te passen en te beveiligen, schreef L'Unita. Tijdens zijn verblijf logeerde de paus in een gebouw van het bisdom.

Bron:www.telegraaf.nl

Geen opmerkingen: