woensdag 7 november 2007

"Geoparc Bletterbach" in Aldein / Radein in Südtirol


Europa's unieke canyon

In de voetsporen van de dinosauriërs geeft de Bletterbachkloof naar Aldein een fascinerend inzicht in de ouderdom van de geschiedenis van de aarde. Met de opening van het bezoekerscentrum, het bosleerpad en de van informatieborden voorziene geo-paden, wordt de kloof opengesteld, en met een speciaal programma vooral ook voor kinderen toegankelijk gemaakt.


Bezoekerscentum Geoparc

Het bezoekerscentrum Geoparc onderaan de Lahner-weide toont de ontwikkelingen die tot het ontstaan van het gesteente van de Bletterbachkloof hebben geleid. Daarnaast zijn er, net in als het Geo-museum van Radein, fossiele vondsten uit de kloof te vinden zoals sporen van sauriërs, versteende vissen, mosselen en planten. De bezoekers zien en beleven interessante informatie en wetenswaardigheden over het leven in dit gebied miljoenen jaren geleden.

Openingstijden: 1 mei tot 4 november, dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur

Geoparc Bletterbach


Laat u meevoeren

Over bergweiden, langs hoeven en molens. Of door de Aldeiner sagenwereld. Ook voor de jongsten: Bletterbach for kids. Naast begeleide wandelingen zijn er bovendien de museumcard Aldein-Radein, en interessante familietickets!

Begeleide wandelingen

Bosleerpad

Het pad begint bij de nieuw aangelegde parkeerplaats onderaan de Lahner-weide, en voert in een kleine rondwandeling naar de Lahner-weide en weer terug naar de parkeerplaats. Hij is bedoeld voor kinderen en voor oudere mensen, maar ook voor andere geïnteresseerde wandelaars. Het bosleerpad is een brede, met steenslag verharde weg, die begaanbaar is voor rolstoelen en kinderwagens.

www.suedtirols-sueden
www.bletterbach.info

Geen opmerkingen: