donderdag 11 oktober 2007

Lekkere mousserende wijn uit Trento


Ferrari Spumante Brut Maximum, Trento

Sommige merken ontstijgen hun wijnstreek en vormen een fenomeen op zich. Ferrari – en dan hebben we het niet over sportauto’s – is zo’n domein. Zeer toegewijd aan Trento als streek en in Italië gezocht door liefhebbers van schuimwijnen. Grondlegger Giulio Ferrari deed zijn inspiratie op in de Champagne-streek. In 1902 kwam hij met zijn eigen variant. Net als in de Champagne gebruikte hij daarvoor chardonnay en pinot noir.

De Brut Maximum is een van de mooiere chardonnay-spumantes van Ferrari. De wijnstokken bevinden zich op een hoogte tussen 300 en 700 meter. Na de klassieke gisting blijft de wijn maar liefst drie jaar op fles, om een perfecte mousse te creëren. Een heerlijk glas, mooi in balans, zacht, met een prachtige lengte, wat toast, vet, vanille en mooie zuren. Kortom, een alternatief voor een goede champagne.

Geen opmerkingen: