dinsdag 18 september 2007

Tiroler Nusstorte


Ingrediënten van Tiroler Nusstorte
250 gram boter
250 gram basterdsuiker
7 eieren
250 gram hazelnoten
80 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels rum

Bereidingswijze van Tiroler Nusstorte
Eieren scheiden en de eiwitten in een vetvrije kom doen.

Boter,eidooiers, basterdsuiker en vanillesuiker tot een romig beslag kloppen.

Bakmeel, hazelnoten en rum er bij voegen en alles goed door elkaar heen roeren.

De eiwitten opkloppen en door het mengels heen scheppen. (niet te hard roeren anders sla je de lucht er uit)

Het beslag in een beboterde en met paneermeel bestrooide taartvorm scheppen.

De taart op 180 graden C. gedurende 50 minuten bakken.

Als de taart is afgekoeld, deze doorsnijden en de onderste helft met jam bestrijken. De twee helften weer boven op elkaar leggen en bestrijken met chocoladeglazuur.

Bron:www.mijnreceptenboek.nl

Geen opmerkingen: