dinsdag 28 augustus 2007

Rösti:Het recept voor de zeer bekende Zwitserse aardappelkoekjes.


Benodigdheden voor 4 personen:- 1 kg aardappelen schoongeboend
- 1 gehakte ui
- 125 g ontbijtspek in reepjes
- geklaarde boter
- peper en zout

Bereiding :
Geklaarde boter kunt u makkelijk zelf bereiden. Smelt de boter op een laag vuur en laat deze afkoelen. Het pure botervet kunt u er nu zo van afscheppen. Wat overblijft is 'geklaarde boter' en wordt in dit recept gebruikt.

Kook de aardappelen in de schil 10-15 minuten (afhankelijk van de grootte van de aardappel).
Giet de aardappelen af en laat deze wat afkoelen.
Verwijder de schil en rasp de aardappelen grof in een kom.
Doe wat boter in een pan en fruit hierin de gehakte ui en stukjes ontbijtspek zo'n 5 tot 6 minuten.
Voeg het ui-spekmengsel bij de aardappelen en maak deze op smaak met peper en zout.
Verhit boter in een koekenpan en doe er het aardappel-ui-spekmengsel in.
Met een lepel aandrukken tot een soort pannenkoek.
Laat de rösti nu 10 minuten zachtjes bakken.
Keer na 10 minuten de rösti om met behulp van een bord.
Doe een beetje boter in de pan en bak de andere kant van de rösti goudbruin in zo'n 6 tot 8 minuten.

Geen opmerkingen: