woensdag 15 augustus 2007

Kaiserschmarren



Benodigdheden150 g bloem, 1 snufje zout,3 eieren,1 el suiker,200 ccm melk;40 g boter,40 g rozijnen,1-2 el boter,1 tl poedersuiker.

Bereidingswijze:Klop de bloem, zout, eigeel, suiker en melk tot een glad beslag en laat deze 30 minuten rusten. Vermeng het geklopte eiwit met het deeg. Verhit de Boter in een pan en giet het deeg vingerdik in de pan. Strooi de afgespoelde rozijnen op de deeg. Bak het deeg aan de onderkant goudbruin (zorgen dat het deeg niet aanbakt). Laat boter aan de rand van de pan in de pan glijden. Draai de pannenkoek om en bak hem goudbruin. Scheur de pannenkoek vervolgens met twee vorken in kleine stukjes. de stukjes nog 1 minuut laten bakken. Serveer de Kaiserschmarren met poedersuiker. Kaiserschmarren is een Oostenrijks gerecht en smaakt heerlijk op koude winteravonden!

Eet smakelijk! Per portie: 580 kcal, 33 g vet

Geen opmerkingen: