dinsdag 6 november 2007

Tiroler Zugspitz Arena stuurt Tirools eerste “combi-lift” de lucht in


De Tiroler Zugspitz Arena introduceert deze winter als eerste skigebied in Tirol een "combi-lift": een unieke combinatie van gondels en stoeltjes in één lift.

n de nieuwe Almkopfbahn in Bichlbach volgen na elke 8-persoons gondel twee overdekte 6-persoons stoeltjesliften. Met alle voordelen van dien: wie snel wil zijn en de ski's wil aanhouden, kiest voor de stoeltjeslift. De volgende gondel brengt ouderen en families met kleine kinderen optimaal beschermd naar boven.

Nieuwe verwarmde stoeltjeslift
Het skigebied van Ehrwald heeft ook een noviteit te bieden. Hier wordt deze winter een nieuwe, verwarmde stoeltjeslift voor 6 personen in gebruik genomen.
AfbeeldingHet aantal liften in de Tiroler Zugspitz Arena stijgt daarmee tot 54, die de in totaal 147 km pistes perfect ontsluiten.

Uitbreiding pistes
In het skigebied Lermoos-Grubigstein staan vanaf deze winter twee extra carvingpistes ter beschikking, de "Sportabfahrt" en de "Hüttenrinner". Ook snowboarders kunnen in dit gebied rekenen op een nieuwe afdaling en op een nieuw superfreeride
parcours.

Witte pistes gegarandeerd

Dankzij de Zugspitz-gletsjer, de noordelijkste Alpengletsjer op 2.962 meter, zijn witte pistes op het Zugspitzplatt gegarandeerd. Voor de zes lager gelegen skigebieden laat de Tiroler Zugspitz Arena niets aan het toeval over: 75 km van de pistes is van moderne sneeuwkanonnen voorzien voor het geval de natuurlijke sneeuw wat minder is. Zodoende kan er tot in het voorjaar vrijwel zeker worden geskied.

Zonnig winterparadijs voor jong en oud

De Tiroler Zugspitz Arena ligt op een breed zonnig bergplateau, omgeven door imposante bergtoppen. De bekendste is de Zugspitze, met bijna 3.000 meter de hoogste berg van Duitsland. Aan de Oostenrijkse zijde ligt het gletsjerskigebied Zugspitz-platt. De in totaal 7 skigebieden bieden zowel zonnige en vlakke oefenweides voor beginners als uitdagende afdalingen voor gevorderden. Snowboarders vinden de perfecte ‘line' in de tiefschnee alsook in de halfpipes, boardercross-afdalingen en funparks.
website www.zugspitzarena.com

Bron:TouRPress.nl

Geen opmerkingen: