woensdag 26 september 2007

Belg geeft 403 miljoen euro uit aan wintersport


De Belg heeft tijdens het wintersportseizoen 2006-2007 ongeveer 403 miljoen euro uitgegeven in Frankrijk. Dat is ongeveer een budget van 569 euro per persoon. Zowat 709.000 Belgen gingen op skivakantie, 280.000 daarvan trokken naar Frankrijk, hoofdzakelijk naar het noorden van de Alpen. Dat schrijft de Franstalige krant La Dernière Heure woensdag.

Frankrijk is goed voor 37,4 procent van de skivakanties, gevolgd door Oostenrijk (29,5 procent), Italië (12,4 procent) en Zwitserland (11,9 procent). Globaal genomen zijn de meeste wintervakantiegangers afkomstig uit Vlaanderen (79,1 procent), Wallonië is goed voor 14,4 procent en Brussel voor slechts 6,5 procent, zo blijkt uit cijfers van Maison de la France. Meer dan een derde van de toeristen is afkomstig uit sociaal hogere klassen.

bron:Belga

Zangeres Rihanna opent winterseizoen Ischgl


Zwoel en swingend Top of the Mountain Concert op 1 december

Zangeres Rihanna opent op zaterdag 1 december 2007 het winterseizoen in de lifestyle wintersportbestemming Ischgl (Paznaundal) met een spetterend optreden. Terwijl de sterren aan de hemel staan, of de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen, brengt Rihanna een concert in de open lucht voor zo'n 15.000 wintersporters en muziekliefhebbers.

Startsein
In Ischgl is het ‘Top of the Mountain' concert hét startsein voor een nieuw winterseizoen met tal van evenementen, activiteiten, concerten en andere optredens. Niet voor niets luidt het motto: Ischgl, Relax. If you can....


Babadosr
De uit Barbados afkomstige zangeres Rihanna bestormde dit jaar de hitlijsten met haar songs ‘Umbrella' en ‘Shut up and drive'. Eerdere hits waren onder meer ‘Unfaithful' en ‘SOS'.

Artiesten
Ischgl heeft inmiddels een indrukwekkende lijst artiesten die het Top of the Mountain concert hebben gegeven, waaronder Sting, Tina Turner, Enrique Iglesias, Jon Bon Jovi, Pink!, Elton John, Alanis Morissette, Sugababes, The Corrs, Lionel Richie en The Pussycat Dolls.


Altijd sneeuw
Met meer dan 220 km piste van de Silvretta Arena, behoort het skigebied van Ischgl/Samnaun tot de beste skigebieden van de Alpen. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000m, is de sneeuwzekerheid groot. Desondanks laat Ischgl niets aan het toeval over. Dus is de natuurlijke sneeuw iets minder, dan zorgen de tientallen sneeuwkanonnen voor perfecte, witte pistes.


Eerste gondellift met stoelverwarming
Ook voor winter 2007/08 heeft Ischgl weer veel noviteiten te bieden. Zo neemt, als eerste in Europa, een gondellift met stoelverwarming in gebruik. Met deze Fimbabahn kom je warm en comfortabel boven op de berg. Wie besluit vervolgens niet te gaan skiën of snowboarden, kan direct door naar de ‘Loungebar in de sneeuw', die eerder dit jaar werd geopend.

Internet: www.ischgl.at