woensdag 14 november 2007

Grootste sneeuwval in Tirol sinds 30 jaar


Skigebieden openen liften één maand vroeger

Goed nieuws voor wintersporters: in het Oostenrijkse Tirol is afgelopen week meer dan één meter verse sneeuw gevallen.

Niet alleen op de gletsjers en de hoger gelegen gebieden, ook populaire wintersportoorden zoals St. Anton en Kitzbühel zijn bedekt onder een 1,5 meter witte laag. Volgens het Tirol Tourist Board is er in 30 jaar nog niet zoveel sneeuw gevallen in november.


Nu al skiën
Dankzij de perfecte sneeuw opent een aantal skigebieden in Tirol al dit weekend de liften. Dit is één maand eerder dan gepland.
De condities op de vijf grote gletsjers (Pitztal, Kaunertal, Ötztal, Stubaital en Hintertux), waar al sinds de herfst kan worden geskied, zijn nu meer dan fantastisch.
Komende week wordt er nog meer sneeuw verwacht. De uitzonderlijke sneeuwval in november is de basis voor een veelbelovend winterseizoen in de Tiroler Alpen.


Lawinegevaar

Keerzijde van de medaille is het lawinegevaar. Door de wind en de (beneden de 1500 meter hoogte) nog relatief warme ondergrond is dit bijzonder groot in delen van Oostenrijk. Houdt de lokale, actuele lawineberichten dus goed in de gaten voor u op pad gaat.

Bron:www.anwb.nl

KERSTBOOM UIT ZUID-TIROL


De kerstboom op het Sint-Pietersplein is dit jaar afkomstig uit het Gaderdal in Zuid-Tirol. De boom wordt op 3 december geveld en per vrachtwagen naar het Sint-Pietersplein in Rome getransporteerd. Daar wordt hij met meer dan tweeduizend kerstballen versierd. Het Gadertal schenkt in totaal vijftig kerstbomen, die tijdens de kersttijd een plaatsje krijgen in het pauselijk paleis en in de openbare plaatsen van het Vaticaan.