woensdag 12 september 2007

Zegen voor Tiroolse gletsjerskigebieden.


Terwijl de boeren in Tirol nog vechten om hun koeien en schapen op tijd van de almen te halen, zijn de Tiroolse gletsjerskigebieden op de valreep gered door de recente massale sneeuwval. Op de vijf gletjserskigebieden in Tirol ligt nu 80 cm verse poedersneeuw. Afgelopen weekeinde leefden zich al 850 vroegelingen uit op de Hintertuxer gletsjer. Het komende weekeinde gaat de Pitztaler gletjser in bedrijf. De andere drie Tiroolse gletsjergebieden zijn: Kaunertaler Gletscher, Ötztaler Gletscher en Stubaier Gletscher.

Alles wit
Sneeuw is in Oostenrijk nog steeds het 'witte goud' en dus slaakt menigeen een zucht van verlichting. Vorig jaar was de situatie in oktober nog slechter dan nu. Overal waren sneeuwloze stenige hellingen te zien. Nu is alles al wit.

Herfstvakantie in de sneeuw
Een medewerker van de Ötztaler Gletscherbahn bij Sölden was net op een verkoopmissie in Rusland toen de sneeuw begon te vallen. Hij stelde vast dat de Russen blij verrast waren en meteen begonnen te boeken. Ook Zwitserse en Duitse wintersporters kiezen nu in grote getale voor een herfstvakantie in de sneeuw.

World Cup Sölden
Vorig jaar moest Sölden de World Cup opening laten schieten wegens sneeuwgebrek. Nu is er goede hoop op perfecte pistecondities op 26 oktober als het skigebied zijn World Cup herkansing krijgt. Laten we hopen dat dit beeld zich de rest van het seizoen voortzet!

Bron:Wintersporters.nl