vrijdag 23 november 2007

Het Roer Om: eerste gasten zijn marters


door Frank & Emiek in Brixen im Thale op 23 november 2007

Een mijlpaal! De eerste gasten in Haus Tirol zijn gearriveerd. Maar helaas heb je als hotelier je gasten niet voor het kiezen. Bij nader inzien zijn we deze groep gasten liever kwijt dan rijk. Het gaat namelijk over een familie marters.

Hels kabaal
Sinds enige dagen wordt onze nachtrust steevast ruw verstoord. Midden in de nacht worden we bruut uit onze slaap gehaald. Alsof er een kudde springende mensen op het dak staat. Ongelooflijk, wat een herrie!

Dak niet ok?
Dat wij wakker liggen is één ding, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat onze gasten straks de stuipen op het lijf wordt gejaagd. Voor de zekerheid komt de dakdekker checken of er misschien toch iets los zit dat klappert in de harde wind. Niet dus, maar hij heeft wel een idee wat de oorzaak wel kan zijn. Superklaus sluit zich bij hem aan: we hebben 'Marder' op bezoek.

Kleine herrieschoppers
Hè, Marder? We blijken een halve kolonie marters in huis te hebben! Doordat het buiten echt koud wordt, zoeken ze een warm onderkomen en onze zolder stond ze schijnbaar wel aan. We hadden wel eens gehoord dat marters autokabels kapot vraten, maar niet dat ze zo WAANZINNIG veel herrie konden maken.

Gestamp verleden tijd
Ondertussen is de oplossing nabij. We hebben een bewegingsmelder gekocht met een hoge pieptoon die marters net zo irritant vinden als wij hun gestamp. Grote kans dat ze verkassen naar de buren. Nu maar hopen dat zij niet ook zo’n ding hebben hangen…

bron:www.wintersporters.nl