woensdag 31 oktober 2007

'Freeze that shit'


Een Tiroolse 'drolbevriezer' moet het baasjes van honden makkelijker maken de zachte uitwerpselen van hun viervoeter op te rapen. Belgische journalisten van de Gazet van Antwerpen deden de test.

De zogenoemde 'Fred Freeze' vriesdroogt de verse poep onmiddelijk en neutraliseert de geur, zegt de fabrikant.

“Het is alsof je een koude, harde steen opraapt”, zegt Daniël Weerbrouck uit Merelbeke. “Het idee is ontstaan aan de universiteit van het Oostenrijkse Innsbruck. Zelfs in de bergen van Tirol moeten de hondenbezitters tegenwoordig de uitwerpselen oprapen. Voor sommige baasjes is dat een dagelijkse marteling. De Fred Freeze vervangt het poepzakje niet, want het is niet de bedoeling dat je de bevroren drol met de blote hand opraapt. Je moet het zien als een aanvulling. In enkele seconden wordt het oppervlak van de hondenpoep bevroren. De koude, reukloze drol laat zich moeiteloos en hygiënisch verwijderen.”

Onderwerp van de test is de Duitse herder Pika die net een 'bescheiden cadeautje' heeft achtergelaten. Terwijl een asielmedewerkster het enigszins angstige dier in bedwang houdt, spuiten de testers een wolk Fred Freeze over de drol, op 3 à 5 centimeter afstand. Maar na wachten en wachten, nog eens een wolk spuiten, blijft de drol zacht. Volgens de testers wordt het wel koud, ijskoud zelfs, maar niet hard. "Het is alsof je een smeltende ijslolly opraapt met een zakje."

Misschien toch niet zo heel revolutionair, dit product. "Van ons krijgt de zogenaamd innovatieve Tiroolse drolbevriezer een dikke buis", is de mening in België.

Een bus met bevriezingsspray kost 5,99 euro en is goed voor 20 à 25 toepassingen (bij honden tot 25 kg).

Bron:www.telegraaf.nl

Tirol investeert miljoenen in kwaliteit skigebieden


Meer liftcapaciteit, veel meer sneeuwkanonnen en nieuwe hotels

Tirol heeft het afgelopen jaar vele tientallen miljoenen geïnvesteerd in de kwaliteit van de skigebieden. 'We doen er alles aan om onze faciliteiten modern én technisch in topconditie te houden', zei Holger Gassler van Tirol Marketing Service ons op de winterworkshop in Amsterdam van het Oostenrijks Toeristenburo.
Daarbij gaat het om verbetering en uitbreiding van de liften, het installeren van sneeuwkanonnen en een verdere uitbreiding van de skigebieden. Om ook dit jaar de kwaliteit te waarborgen en wintersporters optimaal van de sneeuw te laten genieten, volgt Tirol daarbij volgens Gassler de nieuwste trends op de voet.


Nieuwe sneeuwinstallatie voor Sölden
Na een bouwperiode van twee jaar is de moderne sneeuwinstallatie op de Rotkogl in Sölden gereed. Sölden laat niets aan het toeval over; de kanonnen maken een honderd procent sneeuwgarantie mogelijk op de pistes van de Giggijoch en de gletsjer. De sneeuwinstallatie heeft een capaciteit van 150.000 m³ en wordt ‘gevoed' door water van de Rettenbach gletsjer. Internet: www.soelden.com en www.oetztal.com

Stubai gletsjer
Begin oktober is het nieuwe bodemstation van de Stubai gletsjer skiliften in bedrijf genomen. Het station heeft alle voorzieningen van een ultramoderne installatie. Onder meer zijn er een skidepot en overdekte wachtruimtes. Internet: www.stubaier-gletscher.com.

Nieuwe skiliften
Met de komst van de 8-persoonsstoeltjeslift in de wintersportbestemming Wilder Kaiser Brixental verdubbelt de passagierscapaciteit van 1.300 naar 3.255 per uur. De lift is o.a. uitgerust met stoelverwarming.

Pitztal
In het Pitztal heeft de 8-persoons stoeltjeslift Mittelberg Gondola de Mittelbergjoch I vervangen. De verbinding is 2.400 meter lang en brengt wintersporters in 9 minuten naar een hoogte van 3.285 meter. Met 74 gondelliften kunnen in skigebied Pitztal nu 2.200 passagiers per uur worden vervoerd. Meer informatie: www.pitztal.com

Mayrhofen
Mayrhofen vervangt beide sleepliften op de Ahorn door een 8-persoonsstoeltjeslift. Ook de sneeuwinstallatie op de piste is uitgebreid. Meer informatie: www.mayrhofen.at

Serfauss-Fiss-Ladis
In Serfaus-Fiss-Ladis zijn twee nieuwe liften in gebruik genomen: de Arrezjoch en de Moosbahn, beide 6-persoons stoeltjesliften. Daarnaast is het Masner skigebied een downhill rijker en is de sneeuwzekerheid toegenomen door uitbreiding van het aantal sneeuwkanonnen. Meer informatie: www.serfaus-fiss-ladis.at

Rijke tradities tijdens kerstmarkten
Medio november begint naar aloude traditie de opbouw van kerstmarkten in diverse Tiroolse steden en dorpen. Kerst heeft hier altijd iets magisch: houten chalets, versieringen, kerstliederen, glühwein en optredens van koorgezelschappen en folkloristische groepen.

Innsbruck
De kerstmarkt met de rijkste traditie vindt, vanaf 18 november, in de oude binnenstad van Innsbruck plaats. Naast allerlei versieringen voor de kerstboom of in huis, is hier ook ambachtelijk werk te koop. De sfeer in combinatie met culinaire specialiteiten en warme, kruidige wijn, bezorgt bezoekers elk jaar opnieuw een waar kerstgevoel.

Adventkalender Pitztal
Uniek is de traditie in Pitztal. Daar vormen 13 woningen het decor voor een adventkalender. Op elke adventavond wordt een versierd raam van één van de woningen geopend, waarachter zich een klein cadeautje bevindt.

Achenkirch
Ook bijzonder is het levensechte kerstverhaal in Achenkirch, in het locale Museum Sixenhof. In dit plaatsje aan de Achensee wordt vanaf 1 december met levensgrote kerstfiguren en echte dieren het eeuwenoude verhaal van de geboorte van Christus nagespeeld.

Kerstmarkten Hall
Tot slot zijn de jaarlijkse kerstmarkten in het middeleeuwse Hall (vanaf 23 november), Kufstein en Rattenberg (vanaf 1 december) een goede aanloop op de kerst 2007.

Internet: www.innsbruck.info, www.advent-hall-tirol.at, www.sixenhof.at, www.festung.kufstein.at, www.tirol-pur.at en www.pitztaleradvent.at.


Nieuwe hotels voor Zugspitz Arena en Ötztal
De Zugspitz Arena en het Ötztal beginnen het winterseizoen met vijf nieuwe hotels, danwel vernieuwde hotels:
Lermoos: Family Spa Resort Alpenrose ****
Een echt familiehotel met faciliteiten zoals theater, karten, playstation, klimmuur en een idianendorp maken het verblijf een paradijs voor kinderen. De kamers zijn ruim opgezet zodat het leefbaar is voor gezinnen met kinderen. Internet: www.hotelalpenrose.at

Lermoos: Hotel Post ****
Dit viersterrenhotel dateert uit 1560 en is een van de oudste herbergen van Tirol. In 2006 is Hotel Post volledig vernieuwd. Toch heeft het hotel zijn Tiroler flair weten te behouden. Nieuw: spa en ‘the room of silence'. Internet: www.post-lermoos.at

Lermoos: Mohr Life Resort
Hout en steen zijn de belangrijkste bouwelementen van dit ambiance hotel; de structuur is modern in combinatie met een innovatief design. Een gezond lichaaen een gezonde geest staan centraal in het Mohr Life Resort; de kamers zijn ingericht met hout van de pijnboom, waarvan een positieve werking zo uitgaanop de mens. Spa en zwembad bieden een schitterend uitzicht op de Zugspitze. Internet: www.mohr-life-resort.at

Biberwier-Lermoos: Cube Hotel
Begin juli van dit jaar werd het nieuwe Cube Hotel geopend. Het kubusvormige hotel staat bekend om zijn extravagante architectuur en sterke vrijetijdsconcept in zomer en winter.

Het Cube Hotel is een berg-, vrijetijds- en vakantieconcept dat (trend)sporten, entertainment en design op bijzonder wijze met elkaar verbindt. Het nieuwe Cube Hotel is erg geschikt voor wintersporters: het hotel ligt aande piste en de kamers beschikken over speciale opbergruimtes voor het sportmateriaal en skischoen-verwarmers. Internet: www.cube-hotels.com.

Kühtai: Alpine Resort Kühtai (Ötztal)
In het hoogst gelegen skigebied van Oostenrijk opent eind december een nieuw hotelconcept met verschillende vakantiewoningen in Tiroler stijl. Het bestaat uit vier gebouwen van drie verdiepingen.

Het Alpine Resort Kühtai heeft 32 appartementen en 20 vakantiewoningen. Internet: www.kuehtai.co.at

Bron:TouRPress.nl