woensdag 31 oktober 2007

'Freeze that shit'


Een Tiroolse 'drolbevriezer' moet het baasjes van honden makkelijker maken de zachte uitwerpselen van hun viervoeter op te rapen. Belgische journalisten van de Gazet van Antwerpen deden de test.

De zogenoemde 'Fred Freeze' vriesdroogt de verse poep onmiddelijk en neutraliseert de geur, zegt de fabrikant.

“Het is alsof je een koude, harde steen opraapt”, zegt Daniël Weerbrouck uit Merelbeke. “Het idee is ontstaan aan de universiteit van het Oostenrijkse Innsbruck. Zelfs in de bergen van Tirol moeten de hondenbezitters tegenwoordig de uitwerpselen oprapen. Voor sommige baasjes is dat een dagelijkse marteling. De Fred Freeze vervangt het poepzakje niet, want het is niet de bedoeling dat je de bevroren drol met de blote hand opraapt. Je moet het zien als een aanvulling. In enkele seconden wordt het oppervlak van de hondenpoep bevroren. De koude, reukloze drol laat zich moeiteloos en hygiënisch verwijderen.”

Onderwerp van de test is de Duitse herder Pika die net een 'bescheiden cadeautje' heeft achtergelaten. Terwijl een asielmedewerkster het enigszins angstige dier in bedwang houdt, spuiten de testers een wolk Fred Freeze over de drol, op 3 à 5 centimeter afstand. Maar na wachten en wachten, nog eens een wolk spuiten, blijft de drol zacht. Volgens de testers wordt het wel koud, ijskoud zelfs, maar niet hard. "Het is alsof je een smeltende ijslolly opraapt met een zakje."

Misschien toch niet zo heel revolutionair, dit product. "Van ons krijgt de zogenaamd innovatieve Tiroolse drolbevriezer een dikke buis", is de mening in België.

Een bus met bevriezingsspray kost 5,99 euro en is goed voor 20 à 25 toepassingen (bij honden tot 25 kg).

Bron:www.telegraaf.nl

Geen opmerkingen: