dinsdag 2 oktober 2007

Oostenrijkse winterkrant naar meer dan 650.000 gezinnen


Uitgebreide informatie over wintersportgebieden en leuke evenementen

Bij ruim 650.000 Nederlandse gezinnen valt in de tweede week van oktober de tweede Oostenrijkse winterkrant op de mat. Om het komende nieuwe winterseizoen onder de aandacht te brengen heeft het Oostenrijks Toeristenburo vele bekende skigebieden en touroperators met hun aanbod in deze krant samengebracht. 'Ons belangrijkste doel is om de Nederlandse wintersporter nog eens attent te maken op onze mooiste skigebieden en op de touroperators waar ze voor de aankomende winter kunnen boeken', zegt marketing- en pr-manager Thiebout van den Bergh.

Leukste evenementen
In de krant wordt over de skigebieden allerlei relevante informatie vermeld, zoals bereikbaarheid, faciliteiten en skischolen. Ook wordt een selectie gepubliceerd van de leukste winterevenementen en direct boekbare aanbiedingen, waardoor de krant een zeer volledig overzicht geeft van de vele keuzemogelijkheden.

Gebieden en touroperators
De wintersportgebieden en touroperators die in deze winterkrant staan zijn: Kärnten Information, Dormio, Kleinwalsertal Tourismus, Arke, Montafon Tourismus, Bregenzerwald Tourismus GmbH , Arlberg - St. Anton & St. Christoph, Stuben, Lech & Zürs, Tirol Info, Ski optimal Hochfügen-Hochzillertal, Europa Sportregion Zeil am See - Kaprun, Tourismusverband Wagrain, Region Hochkönig, Tourismusverband Kleinarl, Regionalverband Schladming-Dachstein, Langlaufen & Nordic Fitness in Österreich, Ferienregion Lammertal-Dachstein West, Tourismusverband Ramsau am Dachstein en Vrij Uit.

Nummer één
Nog steeds is Oostenrijk wintersportland nummer één in Europa. Het aantal Nederlanders dat naar Oostenrijk op wintersport gaat stijgt ieder jaar weer. In het vorige winterseizoen 2006/2007 gingen er 889.342 Nederlanders naar Oostenrijk op wintersport. Dat betekende een stijging van 2% in de aankomsten ten opzichte van het jaar ervoor. De overnachtingen (5.468.766) stegen dat seizoen met 1,7% ten opzichte van het jaar ervoor.

Bron:TouRPress.nl