zaterdag 3 november 2007

Gardameer opnamelocatie voor de nieuwe Bondfilm


Mijn naam is Bond ,James Bond" - deze wereldberoemde uitdrukking van de even beroemde Britse geheime agent zou spoedig aan het Gardameer kunnen worden uitgesproken. Het Noord Italiaanse meer is de opname locatie van de volgende Bond film. Reeds deze de zomer waren verantwoordelijken van de filmproductie te gast in Benacus om er te zoeken naar geschikte opname locaties. Voor het Gardameer is een zeer speciale rol weggelegd in de nieuwste film. De eerste scénes van de film zouden zich afspelen aan het meer.. Wie de films van 007 kent weet dat de eerste scènes van een 007 prent van bijzonder belang zijn. Dit gebied beantwoordt volledig aan de normen voor de opnames. Er komen twee plaatsen voor de filmscènes in kwestie aan bod, namelijk het Grote Hotel in Gardone en Locanda Punta San Vigilio - dit is het advies van Pietro Carlo Ferrario, één van de belangrijkste Italiaanse Bonddeskundigen.
Bond 22 lijkt zich voor een groot deel in Italië af te gaan spelen. Er zullen opnames gemaakt worden op de Stelvio pas in de Italiaanse Alpen en Matera in de Basilicata regio

Bron:www.gardaseezeitung.it

Steeds meer Iglo-dorpen in bergen van Tirol

De iglo wordt geliefd in de bergen van Tirol. Op verschillende populaire sneeuwbestemmingen worden de komende maanden weer de kunstige, uit sneeuw opgetrokken, complexen opgezet, met daarin alle denkbare voorzieningen. Gasten kunnen zich er een dagje prima vermaken en er zelfs de nacht doorbrengen voor een unieke ervaring hoog in de bergen.

Het kost heel wat inspanning om de iglo's hoog in de bergen te bouwen

Voorgaande jaren konden wintersporters al proeven van dit concept in het Ötztal. Eind 2007 bouwt dit dal opnieuw een iglodorp op 2.700 meter, aan de voet van de Rettenbachferner. In de 17 iglo's kunnen in totaal 48 gasten verblijven. Ze hebben er allerlei comfortabele voorzieningen tot hun beschikking, waraonder een sauna en een jacuzzi.

White Lounge Mayrhofen

Helemaal nieuw is de White Lounge op de Ahornberg nabij Mayrhofen, die dit winterseizoen voor het eerst in gebruik komt. Het iglocomplex van de ongewone winterherberg krijgt een sneeuwbar, een ruime lounge en tien stijlvolle iglo-suites, waar je bij een binnentemperatuur van precies nul graden Celsius kunt slapen. In totaal kunnen er 40 mensen overnachten.


Bijzonder en plezierig is het verblijf in het Iglo-dorp. Overdag heerlijk in de zon, 's nachts comfortabel in de thermische slaapzak en 's morgens een goed Tiroler ontbijt in de berghut.
Romantisch
Het hele complex is opgebouwd uit sneeuw en heeft een hoofdiglo met een diameter van acht meter. Verder is er een 'dining-iglo', met een restaurantcapaciteit van 50 personen, die er -zittend in romantische nissen- van hun maaltijd kunnen genieten.

In de 'Chill-out Iglo' kunnen 20 mensen een plekje vinden en er is een demosuite, die door dagjesmensen kan worden bezichtigd. Voor de gasten die een nachtje blijven is er een sauna voor 10 tot 15 personen, met verwarmde omkleedcabine en rustruimte.

Nu al boeken

De White Lounge is open van begin januari (mogelijk zelfs al vanaf 23 december, als de sneeuw het toelaat) tot 6 april 2008, maar kan volgens Holger Gassler van Tirol Marketing in Innsbruck nu al worden geboekt.

Veel belangstelling

'We rekenen op veel beangstelling', zegt hij, 'want dit complex is wel heel bijzonder. Elke dinsdagavond draait er zelfs een DJ muziek'. Boeken is individueel mogelijk, maar ook voor groepen en door bedrijven, die een verblijf als incentive willen gebruiken.


Knus en romantisch intiem in een sneeuw-nis aan een koud pilsje...

Basisverblijf
Er zijn allerlei arrangementen, waaronder een basisverblijf van 111,- euro per persoon. Daar zit alles in: een welkomstdrankje, bagageservice, maaltijden, een panoramische rondwandeling en een 'verse' thermische slaapzak. 's Ochtends krijg je vóór het opstaan een 'goede thee' geserveerd in je slaapzak en ga je daarna voor een uitgebreid 'genietersontbijt' naar een nabij gelegen berghut. Informatie en boeken via: www.white-lounge.at.

Kitzbühel
De opening van het iglodorp in Kitzbühel, in de Streiteckmulde bij de Hahnenkamm, is gepland op 23 december. Naast een iglo hotel bouwt Kitzbühel ook een wellness iglo, kinder-iglo, iglo-kerk, -bar, - winkel, - restaurant en - dorpsplein. Om in Finse Laplandstijl te blijven zijn de iglo's uitgerust met dierenhuiden en kan overnacht worden in een ‘groeps-iglo' (8 personen) of een tweepersoonsiglo.

Bron:TouRPress.nl