vrijdag 9 november 2007

Zware straffen voor te snelle skiërs !


in Zuid-tirol komen de “cowboys” van de skipistes in het vizier van de wet,
Roekeloze,snelle skiërs kunnen tot 5000 euro boete betalen voor hun onverantwoord gedrag,
Het autonome Zuid-tirol vind de nieuwe wet uit Rome absurd!

Zuid tiroolse volkspartij (SVP):gevaar voor het wintertoerisme,

Dat roekeloze skiërs van de piste worden gehaald,daar kan niemand wat tegen hebben,
Maar dat er aan de rand van de piste controleurs gaan staan, die lustig met boetes gaan zwaaien
dat vind de SVP te ver gaan!
De SVP verzet zich tegen het wetsvoorstel in het parlement van Rome,
Wie deze wet heeft bedacht ,weet totaal niks van de wintersport af zegt SVP-parlementslid Siegfried Brugger. Dit brengt het wintersport toerisme en de vrijheid van de sneeuwsporters in het gevaar,

Talrijke maatregelen,

Naast de snelheidsbeperking op de skipiste zouden er nog vele gebods en verbodsborden
worden geplaatst op de pistes en aan skiliften,
Ook zouden de skiliftbedrijven naast de skipas,verzekeringspolissen moeten te koop aanbieden,
Speciale controle diensten zouden over het welzijn van de wintersporter op de pistes moet waken,

Bron:ORF

Salzburg krijgt Sound Of Music-centrum


De Oostenrijkse stad Salzburg krijgt een toeristisch infocentrum rond de musical The Sound Of Music. Het project met museum en winkel wordt in het huidige Barokmuseum in de binnenstad gevestigd.

Jaarlijks komen 300.000 bezoekers naar Salzburg om de plaatsen te bezoeken waar het verhaal over de zingende familie Von Trapp zich afspeelt. Een boek over hun avonturen vormde de basis voor twee Duitse films en een uiterst succesvolle Engelstalige musical. De Amerikaanse verfilming uit 1965, met Julie Andrews in de hoofdrol, bracht het stuk nog meer internationaal succes. Liedjes als Do-Re-Mi, My Favorite Things en Edelweiss werden wereldberoemd.

Bron:www.tiscali.nl

20% ski ongelukken door alcohol


Met het wintersportseizoen voor de deur maken de populaire skioorden zich weer op voor de vele ritjes met de ‘banaan’ – de sledebrancard die de gewonden van de piste afvoert. Voor het eerst is nu becijferd hoeveel Nederlandse skiërs en snowboarders na een ongeluk op de piste (of kunstbaan) in een ziekenhuis worden behandeld.

Uit onderzoek van de overheidsstichting Consument en Veiligheid – die de veiligheid van Nederlanders in de privésfeer moet bevorderen – blijkt dat in de periode 2001-2005 liefst 3.400 wintersporters per jaar voor spoedeisende hulp in Nederlandse ziekenhuizen belandden. Volgens woordvoerder Cees Meijer is dit getal slechts ‘het topje van de ijsberg’: de behandelingen in buitenlandse hospitalen zijn in het onderzoek niet meegerekend. Daar bestaat volgens hem niet zoiets als het Nederlandse ‘LIS’: het Letsel Informatie Systeem dat ongevallen en sportblessures registreert.

De voornaamste oorzaken voor het grote aantal ongevallen onder de 1,2 miljoen Nederlanders die jaarlijks aan wintersport doen, zijn het onderschatten van de risico’s, de slechte sneeuwkwaliteit, het niet naleven van pisteregels en het skiën onder invloed van alcohol. Meijer: ‘Velen komen rechtstreeks van hun werk of school en binden meteen de latten onder. Het ontbreekt hen aan de vereiste conditie.’

Dat wintersporters zich niet bekommeren om de sneeuw, maakt de situatie er volgens hem niet beter op. ‘Neem vorig jaar. De sneeuw was zeer slecht, maar daar trekt niemand zich iets van aan. Integendeel, men gaat steeds vroeger skiën.’

Vooral jongeren kunnen de verleiding niet weerstaan buiten de pistes te gaan, vaak zonder helm. Meer dan 20 procent van alle incidenten is aan alcoholgebruik te wijten. De meest voorkomende vormen van letsel zijn fracturen aan enkels, vingers en kuit- en spaakbeen, aldus de stichting.

bron: volkskrant
www.apresskis.biz