vrijdag 31 augustus 2007

BASE jumpers op Sass Pordoi,Dolomieten

Adembenemend!!!

Oostenrijkse Erdbeernocken


Ingredienten
Voor het beleg:
250 gram schoongemaakte aardbeien
2 eetlepels suiker
2 eetlepels citroenlikeur
Voor het deeg:
4 eierdooiers
30 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eiwitten
30 gram suiker
60 gram gezeefde bloem
3 fijngebrokkelde beschuiten
Om te overgieten:
een beetje citroenlikeur

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de aardbeien met de suiker en de citroenlikeur en laat dit ongeveer 1 uur intrekken. Klop de eierdooiers met de poedersuiker en de vanillesuiker schuimig. Klop de eiwitten met de suiker stijf en roer deze voorzichtig door het eidooiermengsel. Meng de bloem met de fijngebrokkelde beschuit en roer dit door het eimengsel. Maak van het deeg schijfjes en plaats deze meteen in een ovenschaal. Zet de schaal meteen in de voorverwarmde oven. Verdeel na ongeveer 20 minuten bakken de aardbeien over het deeg en bak het verder af op dezelfde temperatuur. Giet een beetje citroenlikeur op het nog warme gebak en serveer onmiddellijk.

Recept is van: Marijke Geurts op kookjij.nl

Segway-trekking nieuwste vorm bergwandelen


Super-cool en lekker lui rollend in plaats van lopend naar boven .
Met zijn allen rollend, in plaats van lopend, de berg op: de nieuwste variant van bergwandelen in Alpbachtal heet Segway-trekking.

De offroad-autoped bedwingt moeiteloos de ruim 920 wandel-, hiking- en bikeroutes, maar ook op de almweides voelt de Segway zich prima thuis. Na een professionele instructie en een korte proefrit kan de hele familie op stap. Vooral cool voor kinderen: rondzoeven door de bergen was nog nooit zo leuk.
bron:Tourpress Holland

Als je het mij vraagt is dit de zoveelste doodsteek voor de conditie van de jeugd!
Het is wachten op het eerste serieuze ongeval met deze Segwaydinges.
Waar gaat dit allemaal eindigen!