vrijdag 31 augustus 2007

Oostenrijkse Erdbeernocken


Ingredienten
Voor het beleg:
250 gram schoongemaakte aardbeien
2 eetlepels suiker
2 eetlepels citroenlikeur
Voor het deeg:
4 eierdooiers
30 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eiwitten
30 gram suiker
60 gram gezeefde bloem
3 fijngebrokkelde beschuiten
Om te overgieten:
een beetje citroenlikeur

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de aardbeien met de suiker en de citroenlikeur en laat dit ongeveer 1 uur intrekken. Klop de eierdooiers met de poedersuiker en de vanillesuiker schuimig. Klop de eiwitten met de suiker stijf en roer deze voorzichtig door het eidooiermengsel. Meng de bloem met de fijngebrokkelde beschuit en roer dit door het eimengsel. Maak van het deeg schijfjes en plaats deze meteen in een ovenschaal. Zet de schaal meteen in de voorverwarmde oven. Verdeel na ongeveer 20 minuten bakken de aardbeien over het deeg en bak het verder af op dezelfde temperatuur. Giet een beetje citroenlikeur op het nog warme gebak en serveer onmiddellijk.

Recept is van: Marijke Geurts op kookjij.nl

Geen opmerkingen: