zondag 10 augustus 2008

Nederlandse toerist verdronken in Italie


PIEVE DI LEDRO - De 18-jarige Nick van Elswijk uit Haarlem is vrijdag verdronken in het Ledromeer in Noord-Italië. De Italiaanse politie vermoedt dat hij tijdens het zwemmen is getroffen door een aanval van epilepsie. Zijn tweelingzusje Cynthia was getuige van het incident.
afbeelding vergroten
Het noodlottige incident deed zich voor bij de zeilschool van Pieve di Ledro, waar Nick sinds twee weken met zijn ouders en broer en zus met vakantie was. Het Ledromeer is een betrekkelijk klein meer op korte afstand van het Gardameer. Hoewel Nick goed kon zwemmen, gebruikte hij volgens de carabinieri een zwemband omdat bekend was dat hij epileptische aanvallen kon krijgen.

Toen hij tijdens het zwemmen in problemen raakte, rende zijn tweelingzusje wanhopig het water uit, naar het vakantiehuisje op vijftig meter van het strand, waar haar ouders verbleven. Meteen begon een zoektocht naar de jongen, onder anderen door een vijftal instructeurs van de zeilschool. Na een half uur hadden zij nog geen spoor gevonden, waarna het zoeken werd overgenomen door duikers van de brandweer. Zij vonden het lichaam niet ver van de plaats waar Nick onder water was verdwenen, op een diepte van elf meter. Het medisch noodteam van een inmiddels gearriveerde traumahelikopter kon niets meer voor de jongen doen.

De burgemeester van Pieve di Ledro, Giuliano Pellegrini, spreekt van een vreselijk ongeluk. ,,Vermoedelijk is de arme knul onverwacht iets overkomen. Het water was niet koud, 24 graden.’’

Volgens de plaatselijke krant Trentino zijn de afgelopen acht jaar negen toeristen omgekomen door verdrinking in de omgeving van het Gardameer, onder wie een andere Nederlander.

Bron:AD.nl