woensdag 21 november 2007

Kronplatz maakt iedereen warm voor winterpret


TIELT - Bruneck, een stad in het Italiaanse deel van Tirol, is al jaren zusterstad van Tielt. Het is dan ook niet toevallig dat Zuid-Tirol zijn winterseizoen daar voorstelde.


Kronplatz, in het Italiaanse Zuid-Tirol, is een idyllisch oord gelegen in het Pustertal en omvat veertien gemeenten. Onder meer Bruneck -dat al jaren zusterstad is van Tielt- behoort tot deze droomlocatie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de toeristische dienst Tielt uitkiest om het winterseizoen voor te stellen aan de vakpers.

Kronplatz, dat zichzelf mag uitroepen tot het modernste skigebied van Zuid-Tirol, doet er dan ook alles aan om het de vele duizenden toeristen naar de zin te maken. Dat vertelt toch Pittemnaar Guido Defour, die al jaren de functie van pers- en pr-manager op zich neemt in Vlaanderen. 'Eerst en vooral is er de sneeuwzekerheid. De regio is uitgerust met de modernste installaties om te besneeuwen zodat perfect skiplezier nooit of te nimmer in gedrang komt. De laatste twee jaren bedroeg het gemiddeld aantal skidagen jaarlijks meer dan 140.'

Er is natuurlijk meer dan alleen maar de winterse pret. Kronplatz is een pareltje als het op natuur aankomt. 'Iedereen zingt altijd van Kufstein, die perle Tirols, maar we mogen zonder blozen ook onze vakantieregio bestempelen als het pareltje van Zuid-Tirol', stelt Heidi Hauser van de toeristische dienst. 'En dan hebben we het nog niet gehad over de joviale gastvrijheid. En dat is kennelijk de toeristenstroom niet ontgaan. Vorig jaar steeg het aantal overnachtingen met maar liefst vijf procent en we hadden zelfs elf procent meer Belgische gasten.'

Het aanbod is dan ook heel ruim en afwisselend. Je kan alpineskiën, langlaufen, rodelen en sneeuwschoenwandelen. Wie het niet zo voor sneeuwpret heeft, kan volop genieten van het romantische winterlandschap bij het paragliding of deltavliegen. Maar de vakantieregio heeft naast de vele sportfaciliteiten nog een heel belangrijke troef, gastronomie. 'Zonder blozen mogen we inderdaad wel stellen dat het aanbod aan logeermogelijkheden enorm is. In alle prijsklassen, maar altijd met één ding gemeenschappelijk: kwaliteit!' vertelt Anna Mayerhofer. 'Dat en een palet van overheerlijke streekgerechten in combinatie met een fantastische sneeuwpret maakt van Kronplatz gewoon de max', besluit Anna.

Bron:www.nieuwsblad.be