zaterdag 18 augustus 2007

Stuk berg breekt af in Zwitserland


In de Zwitserse Alpen is een groot stuk berg afgebroken. Zeker 600.000 kubieke meter steen kwam in één klap naar beneden.

Stof
Een deel van de rotswand van de 4000 meter hoge Eiger kwam naar beneden. Het dorp Grindelwald, dat aan de voet van de berg ligt, was urenlang in een grote stofwolk gehuld. Er vielen geen gewonden.

Puin
De hoeveelheid steen die naar beneden is gekomen, is volgens deskundigen te vergelijken met de hoeveelheid puin van een instortende wolkenkrabber. Bekijk de spectaculaire beelden: hier

Bron:RTLNieuws.nl

De Zuid-Tiroolse Weinstraße en zijn gewürztraminer



Wijngaarden, zo ver het gezicht reikt:
De Zuid-Tiroolse Weinstraße, in de zuidelijkste punt van Zuid-Tirol draagt deze naam niet toevallig: op deze weg met prachtig panorama wordt u in het dal en op de hellingen voortdurend begeleid door uitgestrekte wijngaarden. De wijnranken halen al eeuwenlang hun sap uit deze grond. Ongeveer tweederde van de hele Zuid-Tiroolse wijnproductie is afkomstig uit dit gebied.

bron:www.suedtiroler-weinstrasse.it



Gewürztraminer

De gewürztraminer druif behoort tot de witte druivensoorten, hoewel de druif donkerroze tot blauwroze van kleur is. De soort is een geselecteerde mutatie van de tramin druif, een variëteit genoemd naar het dorp Tramin in Noordoost-Italië. Wijnen die gemaakt worden van de gewürztraminer zijn zeer markant door hun kruidige geur en hun krachtige, volle smaak. De wijn die van deze druiven gemaakt wordt is één van de bekendere wijnen qua aanpassingsvermogen voor wijn-spijs combinaties met de Aziatische keuken.