maandag 28 januari 2008

Alpenzoo Innsbruck


De hoogst gelegen dierentuin van Europa ontdek je in de hoofdstad van Tirol.

Hij ligt op 727 m boven de zeespiegel en huisvest meer dan 2000 dieren, die ruim 150 diersoorten vertegenwoordigen. Het is in eerste instantie een thematische dierentuin die een interessante voorstelling geeft van de Alpijnse dierenwereld.
De dierentuin ligt aan de rand van de Nordkette op de zonnige flank van de stad en ontstond in 1962. Je ontdekt ook de middeleeuwse burg de Weiherburg, waar ook keizer Maximiliaan I te gast was. De dierentuin strekt zich uit over ruim 4 ha. Je ontdekt er zowel herten, bruine beren, wolven, bevers, slangen en roofvogels als vissen in de aquaria. En nog veel meer.
De zoo is dagelijks toegankelijk van 9 tot 18 u (tot 17 u in de winter). Toegang: 5,80 euro (volwassenen) en 2,90 euro (kinderen van 6-15 jaar).
Duur visite: reken op 2 uur.
link: Alpenzoo

Schade bij storm in Oostenrijk


In grote gedeelten van Oostenrijk werden windstoten van 120 kilometer per uur gemeten, op hooggelegen plaatsen zelfs 145 kilometer per uur. Zeker 100.000 Oostenrijkers kwamen enige tijd zonder stroom te zitten. Veel skiliften in hooggelegen gebieden, zoals Tirol, werden uit bedrijf genomen.