donderdag 25 oktober 2007

Tour 2008 lijkt veelbelovend, mét Alpe d'Huez


Donderdag wordt de Tour de France anno 2008 officieel voorgesteld, maar inmiddels lekte al één en ander uit. En het moet gezegd, het wordt nu al aftellen naar een schijnbaar spannende Tour.

Zo zou er terug een ploegentijdrit op het programma staan, na een afwezigheid van enkele jaren. De Pyreneeën zullen dit keer voor de Alpen beklommen worden. Er staat zelfs een uitstapje naar Italië op het programma. Er is sprake van vier of zelfs vijf aankomsten bergop. Alpe d'Huez is inmiddels een zekerheid. De opvolger van Fränk Schleck op deze legendarische col zal eerst nog de Izoard en de Lautaret moeten overwinnen. De eerste bergrit lijkt Pau-Hautacam te gaan worden, op quatorze juillet. Ook in het skioord Prato Nevoso zou er om ritwinst gestreden worden. En op de voorlaatste dag is er traditiegetrouw een lange tijdrit, die naar Cérilly zal gaan.

Alberto Contador en Johan Bruyneel zullen alvast aanwezig zijn bij de voorstelling.

Bron: Sportwereld

In de Kitzbüheler Alpen sneeuwt het altijd


KITZBÜHEL, Oostenrijk

- 2.053 sneeuwkanonnen geven de Kitzbüheler Alpen dubbele sneeuwzekerheid

De Kitzbüheler Alpen zijn een ware verzamelplaats van sneeuw; de massa's sneeuw in de winter van 2005/2006 bevestigen dat. Evengoed bestaan er ook magere jaren en daarom investeren de Kitzbüheler Alpen Bergbahnen dit jaar intensief in machinale besneeuwing. De gasten hebben op die manier van december tot april dubbele sneeuwzekerheid en zijn niet afhankelijk van de seizoensverschillen voor wat betreft wisselende neerslag. In slechts enkele dagen toveren de sneeuwmeesters van het grootste skiverbond van Tirol met hun 2.053 sneeuwkanonnen op bijna alle pistes van de Kitzbüheler Alpen een dikke, compacte sneeuwlaag.

Kunstsneeuw krijg je niet cadeau

Elke nacht draaien de ultra moderne sneeuwinstallaties op volle toeren en verzekeren zo de beste omstandigheden voor wintersport in de Kitzbüheler Alpen. Er kunnen nu al - alles bij elkaar - 704 pistes, die de Kitzbüheler Alpen tot grootste skiverbond van Tirol maken, worden besneeuwd. In het skigebied van Kitzbühel-Kirchberg garanderen de sneeuwmachines een 100 procent zekere skisafari. De 70 kilometer lange skibaan van Kirchberg over Kitzbühel tot aan de Thurn Pas kan voortaan zonder onderbreking worden besneeuwd. De afdalingen van St. Johann in Tirol investeren deze winter twaalf miljoen Euro in de modernste sneeuwinstallatie van Oostenrijk en kunnen nu alle 45 kilometer van de pistes op de noordzijde van de Kitzbüheler Horn gelijktijdig besneeuwen. In minder dan 60 uur worden er op deze wijze tot in het dal ideale skipistes gecreëerd.

Reserves voor een lange winter

Gezamenlijk zorgen 25 waterreservoirs met bijna één miljoen kubieke meter water in de Kitzbüheler Alpen voor afdoende voorraad. Om energie te sparen worden speciale, uiterst efficiënte sneeuwkanonnen ingezet. Het water, dat drinkwaterkwaliteit heeft, wordt met behulp van de koude nachtlucht voorgekoeld.

Meer informatie kunt u vinden op http://www.kitzalps.com

bron:PRNewswire