dinsdag 4 december 2007

Oostenrijk wil rijverbod doorzetten


Oostenrijk wil rond 1 mei volgend jaar toch een rijverbod voor bepaalde soorten wegvervoer op de toegangsweg tussen Kufstein en Zirl invoeren. Het land riskeert daarmee opnieuw ruzie met de Europese Commissie, die vindt dat een land niet zomaar rijverboden voor categorieën vervoer mag instellen. Het rijverbod gaat gelden voor vrachtauto's die afval en schroot vervoeren.
Eerder wilde Oostenrijk voor veel meer soorten laagwaardig geacht vervoer, zoals bouwmaterialen, stenen, aarde, hout, kurk en granen, zulke verboden instellen op de Inntal-Autobahn A12. Daarbij gold een invoeringsdatum van 1 november dit jaar. Onder druk van 'Brussel' stelde de deelstaat Tirol de invoering een halfjaar uit.

Singles samen op de lange latten


Airdate op niveau van zeven minuten • Speeddate tijdens romantisch ritje op arrenslee

wintersport. De Franse wintersportplaats Avoriaz wordt begin volgend jaar een week lang bevolkt door alleenstaanden. Singles uit heel Europa strijken tussen 26 januari en 2 februari in het dorp neer om te skiën en te daten.

De wintersportvakantie, die met een beetje geluk een einde maakt aan het singlebestaan, is een initiatief van Meetic, de grootste dating­service van Europa. “Vrijheid en vrijblijvendheid staan voorop deze week”, legt Michiel van Rijswijk van Lexa.nl uit. “Natuurlijk zou het mooi zijn als er relaties ontstaan. Maar het kan ook uitmonden in internationale contacten. Want behalve Nederlanders zullen er ook vrijgezelle Britten, Fransen, Italianen, Belgen en Zwitsers aanwezig zijn.”

Om het ijs wat te breken worden er tientallen activiteiten georganiseerd. Zo hebben de deelnemers bij Air Dating zeven minuten de tijd om elkaar in een skilift beter te leren kennen en kunnen ze speeddaten op een door paarden getrokken arrenslee. “Vooral van de Air Dating verwachten we veel”, vervolgt Michiel. “De tocht in de skilift duurt zeven minuten, overbrugt niet minder dan 600 meter hoogteverschil en heeft een fantastisch uitzicht. Als dat niet garant staat voor een vervolgafspraak of een te gekke afdaling! En mocht het niet klikken, dan kun je aan het eind gewoon weer apart naar beneden.”

Maar niet alleen in de sneeuw is er veel te beleven. Er zijn ook diverse après-skifeesten die tot in de kleine uurtjes duren. Succes gegarandeerd.




--------------------------------------------------------------------------------
Avoriaz
Avoriaz (1800 meter) staat bekend als een van de mooiste ski-oorden van de Alpen. Het sfeervolle dorp is autovrij en de appartementen zijn van hout. De pistes hebben een gezamenlijke lengte van 150 kilometer.

Bron:www.metronieuws.nl