donderdag 15 november 2007

Skiwelt Wilder Kaiser breidt uit


Door de bouw van een nieuwe gondel ontstaat in de Kitzbüheler Alpen het op twee na grootste skigebied ter wereld. Vanaf het winterseizoen 2008/2009 verbindt de lift Kitzbühl met de Westendorfer Choralpe. Met de opening van de Bergbahn Brixen wordt het laatste gaatje in het liftplan opgevuld.

Westendorf hoort er bij
Voor Westendorf betekent dit een einde aan de geïsoleerde ligging. Wintersporters kunnen voortaan zonder skibus het enorme skigebied binnen gaan. In Brixen is hierdoor op de noordhelling een fantastische piste gerealiseerd, die nog deze winter geopend wordt. Een shuttledienst zorgt dit seizoen dat je na de afdaling van 5,5 km de gondel weer bereikt. Volgend seizoen zal het dankzij een rolband en een sleepliftje makkelijker gaan.

Fusieplannen
De komende veranderingen zijn een grote stap naar de volledige samenvoeging van de skigebieden Skiwelt-Wilder Kaiser (90 liften, 250km piste) en de Kitzbüheler Alpen (55 liften, 168km piste). Als ook de laatste lift tussen Kirchberg en Kitzbühel er komt, zijn alleen Les Trois Vallees en de Megéve-Mont-Blanc nog groter.

Geen opmerkingen: