donderdag 20 september 2007

Kaas keuren én proeven op de Almkäse Olympiade


Op 29 september vindt in het Oostenrijkse Paznauntal de 13e editie van de internationale Almkäse Olympiade plaats. Tijdens de competitie presenteren de beste kaasproducenten uit Oostenrijk en Zwitserland traditionele kazen. Daaruit wordt vervolgens de winnaar gekozen. Alpenboeren en - boerinnen uit Tirol, Vorarlberg, Salzburg, Südtirol, Allgäu en uit Zwitserland zullen 29 september naar Galtür trekken om te strijden voor de titel ‘beste kaas van het jaar'.

Alpinemelk
De kazen worden uit zelf geproduceerde alpine melk bereid om er de bekende crèmezachte, kruidige kaas van te maken. De kazen worden door een professionele jury beoordeeld op smaak en originaliteit. Na afloop van de uitreiking kunnen toeschouwers alle gepresenteerde specialiteiten proeven en natuurlijk kopen.


'Eigen gemaakt'
De makers van de traditionele kazen zijn het hele jaar druk bezig met de ambachtelijke voorbereidingen voor dit evenement. Ze willen een duidelijk onderscheidt maken tussen de grootschalige zuivelproductie en de goede kwaliteit van eigen gemaakte kazen.

bron:tourpress.nl

Geen opmerkingen: