woensdag 12 december 2007

Trendy wintersporters dragen 'Snowjoggers'


De jongste jaren was de in Australië gemaakte Ugg-laars ’the boot to wear’ als het koud werd. Nu is er echter Deense concurrentie, in de vorm van de Snowjogger. De Britse krant 'The Independent on Sunday' voorspelt al een heuse ’oorlog der winterlaarzen’.

Wie een reis begint te plannen naar de Alpen, de Dolomieten of andere wintersportstreken en daar niet uit de toon wil vallen, staat dit jaar voor een dilemma. De voorbije winters waren de Ugg-laarzen het trendy schoeisel bij uitstek. Maar nu is er een nieuwe trendy laars die luistert naar de naam Snowjogger.

De laars werd bedacht in Denemarken, maar werd populair in Los Angeles, al zou je dat niet direct verwachten gezien het Californische klimaat. Toch lopen celebrities als Paris Hilton, Victoria Beckham en Lindsay Lohan over de zonnige Rodeo Drive in warme Snowjoggers - al dan niet met zweetvoeten. In Londen werd Sienna Miller al gesignaleerd met de laarzen.

De wekelijkse shoppingbijbel Grazia en het tijdschrift Marie Claire spreken al van 'de meest gevraagde laars van de winter' en dat Grazia-hoofdredactrice Angela Buttolph de Snowjogger beschouwt als ’dé hartenbreker van dit winterseizoen’. Waarmee ze verwijst naar het feit dat de witte en bruine versie van de laars op vele plaatsen nu al is uitverkocht en de fabrikanten de vraag nauwelijks kunnen volgen.


jns (belga)

Geen opmerkingen: