maandag 27 augustus 2007

Tiroolse Boekweittaart




Ingrediënten:
200 g boter
200 g suiker
6 eieren
200 g boekweitmeel
200 g gehakte hazelnoten
3 grof geraspte appels
1 pakje bakpoeder
wat geraspte citroenschil

Boekweittaart

Roer de zachte boter met de helft van de suiker schuimig. Splits de eieren en voeg de 6 eierdooiers één voor één aan het mengsel toe. Doe het boekweitmeel, gehakte hazelnoten, geraspte appels, bakpoeder en de geraspte citroenschil erbij en kneed alles goed door elkaar. Sla de 6 eiwitten met de rest van de suiker stijf en schep dit voorzichtig door het beslag. Schep het beslag in een ingevette, met bloem bestoven springvorm (28 cm doorsnede) en bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C in ca. 40 minuten gaar. Laat de taart afkoelen en snijd hem horizontaal door, zodat u twee lagen krijgt. Besmeer de helften met cranberryjam en leg de helften weer op elkaar of serveer de taart met cranberryroom.

Geen opmerkingen: